“AMASYA’DA HUZURU HÂKİM KILALIM.” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:34

“AMASYA’DA HUZURU HÂKİM KILALIM.”

“AMASYA’DA HUZURU HÂKİM KILALIM.”
Son Güncelleme :

08 Haziran 2019 - 13:17

604 views

Amasya Valiliğimizin himayelerinde Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla bu yıl 15’incisi düzenlenen protokol halk bayramlaşmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bayramlaşma Sultan Beyazıt Camisi avlusunda gerçekleştirildi.
Programına Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol, AK Parti Amasya Milletvekilleri Sayın M. Levent Karahocagil ve Sayın Hasan Çilez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Nihat Ergün, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Erol Çelik, İl Emniyet Müdürü Sayın Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Sayın Ali Yıldız, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sayın Ahmet Çoban, Sayın Hasan Şahin ve Sayın İsmail Kazan, Belediye Meclis Üyelerimiz, Vakıflar Genel Müdürlüğü Meclisi Başkanı ve İstanbul Bölge Müdürlüğü Baş Müfettişi Sayın Ümit Çoban, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Sultan Beyazıt Camisi avlusunda yapılan bayramlaşma töreninde konuşan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı şunları kaydetti: “Hepimiz biliyoruz ki Hadisi Şerifte Şöyle Buyuruluyor; Peygamberimizin “Oruç tutun, sıhhat bulun” buyurduğu ramazan ayını beraberce tamamladık. Kul olmanın gereğini yerine getirmek için bol bol fırsatlar sunulan bu mübarek günleri inşallah en güzel şekilde beraberce değerlendirmişizdir. Biliyoruz ki orucun mükâfatı bayramdır. Bugün 2 milyar İslam dünyası, 82 milyon Türk milleti sevincini, coşkusunu paylaşacak. Biz de Amasya’da bu güzelliğe eşlik edeceğiz. Mutluluğumuzu paylaşarak çoğaltacağız, inşallah. Biliyorsunuz iyilik, güzellik, mutluluk insan hayatının önemli değerleridir. Bayramın ilk günü burada bir araya gelmekten gayemiz Amasya’mızın gelenek, görenek ve hassasiyetlere verdiği önemin bir belirtisidir. Bu halimizin nice yıllar devam etmesini arzu etmekteyim çünkü adetlerimizden birisidir. Gelecek nesiller de böyle devam etsinler. İsterim en büyük arzularımdandır. Bu hareketler birliğimizi, barışımızı, dayanışmamızı gösteriyor. Devlet, millet kaynaşmasını ifade ediyor. Biz güzel olanı, bize yakışanı yapıyoruz. Milletimiz, devletimiz yaşadıkça devam etmesini diliyorum. Can sıkıcı hiçbir hadise yaşamadan ramazan ayını tamamladık. Çok şükür bu mübarek ayda kimsenin boynunu bükük bırakmadık. Bir ay boyunca mahallelerimizde sofralar kurduk. Takriben 30 bin kişiye iftar sofrası kurduk. Her mahallemizi dolaştık vatandaşlarımızla halleştik. Çorbalar bizden, yemekler sizden diyerek yardımlaşarak iftar ettik. Herkesin eşit olduğu, dayanıştığı, bölüştüğü sofralarda iftar ettik. Konuştuk, sohbet ettik, dertleştik. Birbirimize halimizi arz ettik. Ellerimizi açıp rabbimize hulus-i kalp ile niyazda bulunduk. Camilerimizi boş koymadık. Sağ elimizin verdiğini, sol elimize göstermeden yardımlaştık, paylaştık. Allah’a şükürler olsun huzurlu bir bayram sabahını idrak ettik. Üç gün boyunca sevincimizi, mutluluğumuzu paylaşacağız inşallah. Küçükler büyüklerine saygılarını, büyükler de küçüklere sevgilerini mutlak göstermelidirler” dedi.
Daha sonra sırasıyla AK Parti Amasya Milletvekilleri Sayın Hasan Çilez ve Sayın M. Levent Karahocagil birer konuşma yaparak Amasyalıların mübarek ramazan bayramını kutladılar.
Son olarak söz alan Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol ise konuşmasında şunları kaydetti; “Mübarek Ramazan ayını çok güzel bir şekilde yaşadık ve geçirdik. Ramazan ayının temel anlamını oluşturan birincisi nefsi terbiye, ikincisi dayanışma duygularının gerçekten ön plana çıktığı layıkıyla yaşandığı, her akşam memleketin bir noktasında gönül sofralarının kurulduğu, bu gönül sofralarında her mevkii, makam, meslekten insanın bir araya gelip dayanışmayı ortaya koydukları çok güzel bir aynı geride bıraktık. Mevla’m hepimizin tuttuğu oruçları, yaptığı ibadetleri kabul eylesin.”
Konuşmaların ardından tören İl Müftüsü Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu’nun yaptığı dua ve protokol halk bayramlaşmasının ardından sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.