TRAFİĞİN RAHATLAMASINA AZ KALDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:34

TRAFİĞİN RAHATLAMASINA AZ KALDI

TRAFİĞİN RAHATLAMASINA AZ KALDI
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 12:16

477 views

Yapımı devam eden ve toplam uzunluğu 11,6 kilometre olan Amasya Çevre Yolu’nda 2018 yıl sonu itibarıyla 2 adet çift tüp tünel, 6 adet köprü (bölünmüş), 1 adet kavşak köprüsü, 2 adet aç-kapa yapılarında imalatlar bitirilmiş olup güzergâh içinde 4 km üstyapı imalatı binder tabakası seviyesinde tamamlanmıştır. 2019 yılında yapılan çalışmalarla 1 adet kavşak köprüsü ile beraber 1,8 kilometre üstyapı imalatı binder seviyesinde bitirilmiştir. Şehir geçişinde tıkanan mahalli ve transit trafiğin rahatlayacağı proje ile yaklaşık yarım saat süren 13,5 kilometrelik mesafenin 2 kilometre kısalırken, seyahat süresinin de yaklaşık 7-8 dakikaya kadar düşeceği söyleniyor.
Vali Dr. Osman Varol, sona gelinen çevre yolu inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Varol’a Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Karayolları 7. Bölge Müdürü Murat Gönenli ve diğer yetkililer eşlik etti.
Vali Varol; Suluova-Amasya yolundan ayrılıp şehrin güney batısından Amasya-Turhal yoluna bağlanacak 11.3 kilometre uzunluğundaki çevre yolu projesi bünyesinde 720 metre ve 370 metre uzunluğunda 2 ayrı çift tüp tünel, 4 ayrı viyadük, 3 köprülü kavşak, 3 hemzemin kavşak ile onlarca sanat yapısı bulunduğunu ve arazi çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmete girecek çevre yolunun trafikte ciddi rahatlama sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.
Hâlihazırda Amasya Otogar Kavşağı’nda 2 adet köprüde ve bunların bağlantı kollarında imalatlar devam etmekte olup, anayol gövdesinde üstyapı çalışmaları yapılmaktadır. Amasya çevre Yolu’nun kalan imalatlarının tamamlanmasıyla beraber 2019 yılsonu itibarıyla trafiğe açılması hedeflenmektedir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.