“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:51

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”
Son Güncelleme :

12 Haziran 2019 - 15:25

466 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi ile 100’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen fener alayı yürüyüşüne katıldı.
Amasya’da Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi ile 100’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali başlangıcı İstasyon Köprübaşından başlayıp Yavuz Selim Meydanı’nda son bulan Fener alayı yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, eşi Fatma Sarı Hanımefendi, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, İl Jandarma Komutanı Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, MHP Amasya İl Başkanı Erhan Demir, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Şuayip Ak, Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Recep Dip, Amasya Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Fener alayı yürüyüşü sonrası konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları söyledi; “Biz her zaman şunu söylüyoruz. Amasyalılar övünmeli, Amasyalılar sevinmeli, Amasyalılar gurur duymalı diyoruz. Biz yüce insan Gazi Mustafa Kemal Paşayı Atatürk’ümüzü karşılayan dedelerimizin torunlarıyız. Onların onurlu davranışı, onların yiğitliği, onların yüreklerini ellerine alıp yürüyüşleri bugün bizleri onurlandırıyor. Her zaman ben söylüyorum, Amasya’yı be bir kenara bırakıyorum. Geriye kalan 80 vilayetin Amasya’mıza teşekkür etmesi gerektiğine inanıyorum. Biraz daha ileriye gidecek olursak, eğer deniz Amasya’da olsaydı Gazi paşa zaten Amasya’mıza teşrif edecekti. Bugün özgürlüğümüzü yaşıyorsak, huzur içerisinde isek o gün ki dedelerimizin yiğit duruşuna ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün cesaretli, onurlu duruşuna borçluyuz” dedi.
Daha sonra söz alan Amasya Valisi Dr. Osman Varol ise konuşmasında, “Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi ile 100’üncü yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Amasyalılar olarak 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivalinde bu gururu çeşitli etkinliklerle kutlayacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, eşi Fatma Sarı Hanımefendi ve beraberindekiler festivalin başlangıç meşalesini ateşleyerek festivalin başlangıcını yaptılar.
Yavuz Selim Meydanında son bulan fener alayı etkinliği sonrası Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve beraberindekiler Jandarma Genel Komutanlığı’nın 180’inci Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Amasya İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şehzadeler gezi yolunda düzenlenen müzik dinletisine katıldılar. Tugay Bandosu ve Jandarma teşkilatının mensuplarının verdiği konsere Amasyalılar yoğun ilgi gösterdi. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından program son buldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.