MİSKOD ROBOTİK VE KODLAMA FESTİVALİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:23

MİSKOD ROBOTİK VE KODLAMA FESTİVALİ

MİSKOD ROBOTİK VE KODLAMA FESTİVALİ
Son Güncelleme :

12 Haziran 2019 - 10:50

785 views

2. Amasya MİSKOD Robotik ve Kodlama Festivalinde öğrenciler yazılım ve robotik alanlarındaki hünerlerini sergiledi.
Vali Dr. Osman Varol, 2. Amasya MİSKOD Robotik ve Kodlama Festivali’nin açılışına katıldı. Vali Varol, öğrencilerin kodlama ve yazılım alanlarında ürettikleri projelerinin yer aldığı bütün stantları tek tek dolaşarak emeklerinden dolayı kutladı.
Ziyaretçilerin beğenisini kazanan etkinliğe ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, öğretmenler, öğrenciler de katıldı.
MİSKOD Kodlama Projesi 2018 yılında Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu kodlama ve robotik eğitimi hareketliliğidir. Proje kapsamında kodlama ve robotik eğitimleri verilmektedir. Eğitimler proje odaklı ve uygulamaya yönelik etkinliklerle zenginleştirilmektedir. Başlatılan bu eğitim hareketliliğinin öğrencilere kazanım olarak dönmesi amacıyla her eğitim-öğretim yılı sonunda bir kodlama festivali düzenlenmektedir. Ayrıca proje kapsamında Mislab Fabrika Laboratuvarı kurulmuş olup bu laboratuvarda kodlama, robotik, mekanik, 3D tasarım alanlarında eğitim ve uygulamalar gerçekleştirilmektedir.
Bu proje, ilimiz ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin; analitik düşünme becerilerinin, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, yenilikçi düşüncelerinin arttırılıp girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi ve kod okuryazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması için kodlama eğitimi verilmesidir.
Bu projenin amacı öğrencilerimizi bilgisayar kullanım becerileriyle donatıp, tüketen değil üreten bireyler haline getirmektir. Bu çerçevede teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmektir.
Düzenlenen festivalde ilçelerimiz ve köylerimizden 42 okuldan 211 öğrenci ve 56 öğretmenin 84 projesi yer aldı.
Yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Vali Varol tarafından verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.