FESTİVALDE EMEĞİ GEÇENLER - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:24

FESTİVALDE EMEĞİ GEÇENLER

FESTİVALDE EMEĞİ GEÇENLER
Son Güncelleme :

25 Haziran 2019 - 9:53

384 views

Vali Dr. Osman Varol, Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı dolayısıyla bu yıl daha bir önem arz eden 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamındaki organizasyonlara gönüllülük esasıyla katkı sağlayan Kızılay, Yeşilay ve Amasya Gençlik Merkezi’nin gönüllü üyeleri ile basın mensuplarıyla buluşarak destekleri için teşekkür etti.
Halkımızın, gençlerimizin görüşlerini de alarak planladıkları etkinliklerin toplumun her kesimine hitap etmesine büyük önem verdiklerini anımsatan Vali Dr. Osman Varol, “Düşündüğümüz ve mutlaka olmalı dediğimiz her şeyi gerçekleştirip halkımızın 100. yıl coşkusunu yaşaması için çalıştık” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da geldiği şehrimizde Amasyalıların desteğini ardına alıp 22 Haziran 1919’da Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum belgesi niteliğindeki Amasya Tamimi’ni ilan etmesinin 100. yıldönümü dolayısıyla bu yıl daha bir coşkuyla gerçekleşen festival etkinliklerinin yerel ve ulusal basında da önemli ölçüde yer aldığına değinen Vali Varol, “Basında yer almasını, halkımıza duyurulmasını sağlamaları adına da bizimle beraber gece gündüz koşturan, bir ekip olarak bizlerle çalışan basın mensubu arkadaşlarımıza da festivalin, farkındalığın ülkeye, Amasya’mıza yayılmasını sağladıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
100. yıl programını himayelerine alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunan Vali Varol, ilgili bakanlıklara, Garnizon Komutanlıklarımıza, Amasya Belediyesi’ne, Adliye teşkilatına, Amasya Üniversitesine, Amasya İl Özel İdaresine ve kurum ile kuruluşlarımıza destekleri, halkımıza da katılımları için teşekkür etti.
Büyük Amasya Oteli’nde Vali Yardımcıları Turgay İlhan ile Ferhat Burakgazi, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale’nin de bulunduğu kahvaltı programın sonunda etkinliklerde gönüllülük esasıyla görev almalarından çok memnun olduğu gençlere teşekkür belgesi verip kitap hediye eden Vali Varol, programın sonunda gönüllü gençlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.