AMASYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE AYAK TENİSİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:55

AMASYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE AYAK TENİSİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE AYAK TENİSİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI
Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 15:54

453 views

8-12 Nisan tarihleri arasında bu yıl 5.si düzenlenen, Üniversiteler arası Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonasına Amasya Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Amasya Üniversitesi Kapalı Spor salonunda başlayan Şampiyonaya 5 kız, 6 erkek, 5 mix takım toplam 16 takım ve 100’e yakın sporcu katıldı.
Açılış seremonisinin ardından konuşan Ayak Tenisi Türkiye Sorumlusu Mustafa Sunkur: “Ayak Tenisi dünyada ve Türkiye’de yeni yeni gelişmekte olan bir branş Dünyada ki federasyonu FİFTA, dünyada 1 yıl dünya şampiyonası, 1 yıl Avrupa Şampiyonası olmak üzere her yıl şampiyonalar düzenlenmekte. Ülkemizde de biz üniversiteler arası şampiyonayı her yıl düzenliyoruz. Burada Amasya’da bu yıl 5.’sini düzenliyoruz. Ayak tenisi centilmenliğin ve fairplayin en üst düzeyde olduğu bir branş Bugüne kadar hiçbir turnuvada, ulusal ve uluslararası turnuvada bir sarı kart dahi olmadı. İnşallah bu turnuvada da centilmenliğin en üst seviyede olduğu şekilde devam eder” dedi.
Son 10 yılda Türkiye’de yaygınlaşmaya başlayan bir spor olduğunu söyleyen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay: “centilmenliğin maksimim düzeyde olduğu bir spor dalı, ben yine Amasya’daki müsabakalarda centilmenliğin üst düzeyde geçeceğine inancım tam. Bu vesileyle de sizlere, antrenörlerimize ve sporseverlere iyi bir müsabaka diliyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Şampiyonada ilk gün karşılaşmalarında erkeklerde Gedik Üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesini 2-0 yenerken, Kızlarda Gedik Üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesini 2-0 yendi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.