KÖYLER YENİLENİYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 20:04

KÖYLER YENİLENİYOR

KÖYLER YENİLENİYOR
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2019 - 12:07

714 views

Amasya İl Özel İdaresine bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünce Köy Yerleşme Alanı Uygulama Yönetmeliğine istinaden ilimiz köylerindeki göçü engellemek ve ülke ekonomisine tarım ve hayvancılıkla katkı sağlamayı sürekli hale getirmek amacıyla köylerimize köy yerleşim alanları yapılıyor.
Bu yerleşim alanları köyde ikamet etmiş kütüğü o köyün nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlarımızın köyde barınacak yapı yapması amacıyla hüküm ve tasarrufu maliyeye ait olan tescil harici ve meraların uygun sosyal donatı alanları eklenerek yeni yaşam alanları oluşturmak ve köy nüfusunu da köyde tutma amaçlanıyor. Şu ana kadar Saraycık, Karayakup, Güllüce, Muşruf ve Konuralan köylerinde çalışmalar tamamlanmış olup yönetmelikte belirtilen hak sahiplerine haiz vatandaşlarımıza parsellerin satışı yapıldı.
Ormanözü köyümüzde ise parselasyon işlemi tamamlanmış olup parsel satma aşamasına gelindi. Dadı (Kavakçayırı) ve Armutlu’da ise çalışmalar tamamlanmak üzere olup en geç bir yıl içerisinde parsellerin dağıtımına başlanacak. Ermiş ve Ovabaşı köylerinde ise çalışmalar devam etmekte olup “Köy Yerleşim Alanı Uygulama Yönetmeliği”ne başka esas olmak üzere birçok köyden de talep bulunmakta.
Köylerin bu talepleri “Köy Yerleşim Alanı Uygulama Yönetmeliği” şartlarına istinaden köy yerleşim alanı komisyonunca incelenmekte. Komisyon tarafından uygun görüldüğü takdirde çalışmalara başlanmakta. Başkanlığını Vali Yardımcısı Turgay İlhan’ın yaptığı komisyonun sekretaryası idare tarafından yürütmekte olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kadastro Müdürlüğünden de birer asil üye de komisyonda görev alıyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.