ULUKÖY ’DE 2 BİN 500 KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:51

ULUKÖY ’DE 2 BİN 500 KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ

ULUKÖY ’DE 2 BİN 500 KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ
Son Güncelleme :

01 Haziran 2019 - 15:57

440 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Taşova Uluköy iftar çadırında 2 bin 500 kişiyi bir araya getirdi.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı Her yıl ramazan ayında verdiği iftar çadırının bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdi. Başkan Sarı ramazan ayının 26’ıncı gününde Taşova Uluköy’de verdiği iftar yemeğinde 2 bin 500 kişiyle oruç açtı. İftar yemeğinde ilahi ve semazen gösterisi sergilendi.
İftar yemeğinde konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya Belediyesi kurulduğu günden bugüne tam 170 yıl geçmiş, Bu yılların bir araştırmasını yaptığımızda hep zadeler, çiftlik ağaları Belediye Başkanlığı görevini üstlenmişler. 1,5 asrı aşkın süredir bir köyden gidip Belediye Başkanı olan tek kişi benim, onun için cenabı hakkın her gününe ve her halimize şükrediyorum. Herkes şunu şöyle bilsin. Bizim kapımız, bacamız yok. Benim makamıma gelen arkadaşlar görüyorlar. Kapıyı, bacayı söktürdüm. Özel kalem, sekreter, kâtip ve randevu olayını ortadan kaldırdım. Herkes evine nasıl giriyorsa, belediyemize de o şekilde giriyor. Çünkü biz Amasyalıya dedik ki biz size Belediye Başkanı olmaya gelmedik. Kabul edene evlat, kabul edene kardeş, kabul edene arkadaş olmaya geldik” diye konuştu.
Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından sırasıyla MHP Amasya İl Başkanı Erhan Demir, Uluköy köyü Muhtarı Abdullah Coşkun ve MHP Taşova İlçe Başkanı Aslan Berber birer konuşma yaparak Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya geleneksel hale getirerek bu yıl 10’uncusunu düzenlediği iftar yemeği programından dolayı teşekkür ettiler.
İftar yemeği sonrası Belediye Başkanı Mehmet Sarı Hanımefendiler ve beyefendilere belediye tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler dağıttı.
İftar çadırında açılan oruçların ardından dua edildi. İftar programına Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediye Başkanımızın eşi Fatma Sarı Hanımefendi, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban, Amasya Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, MHP Amasya İl Başkanı Erhan Demir, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Şuayip Ak, MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar, MHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Abdul Haluk Çatalpelit, Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Recep Dip, MHP Taşova İlçe Başkanı Aslan Berber, MHP Belediye Meclis Üyeleri, Fen İşleri Müdürü Ali Özel, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Öztürk, Belediye birim müdürleri, Belediye personelin yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.