TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:02

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ
Son Güncelleme :

13 Haziran 2019 - 9:29

385 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Tamimi ve Milli Mücadele’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK’ün gösteri uçuşu programına katıldı.

Amasya Tamimi ve Milli Mücadele’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde düzenlenen Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK’ün gösteri uçuşuna Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve eşi Fatma Sarı Hanımefendi de katıldı.
Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK’ün uçuşunu izlemek isteyen binlerce kişi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde yoğunluk oluşturdu. İlk olarak, başarısını uluslararası yarışmalarda kanıtlamış, cesur ve estetik hareketleriyle bilinen SOLOTÜRK uçağı havalandı. SOLOTÜRK’ün gösterisi izleyenlerden alkış topladı. Daha sonra dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları’nın gösterisi gerçekleştirildi. Uçaklar, ters tırmanış ve dönüş, iniş takım kesişimi, çift kesişim, iniş takımları terste selamlama, tip ucu ve üç boyutlu sema hareketlerini sergileyerek gökyüzüne kalp figürü çizdi.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, törende yaptığı konuşmada, “Kendilerine gösterdikleri zahmet ve yüce Türk milletini gökyüzünde böyle güzel şekilde temsil ettikleri için teşekkür ediyorum. 10 gün sürecek etkinliklerde bu coşkuyu aynı şekilde taşıyarak, milli mücadele ruhunun merkezlerinden Amasya’da bu kavramın hala sürdüğünü önce ülkemize sonra bütün dünyaya kanıtlayalım diyorum” dedi. Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Eşi Fatma Sarı hanımefendi vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.