Ramazan ayı’nda içme suyu ücretsiz - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:55

Ramazan ayı’nda içme suyu ücretsiz

Ramazan ayı’nda içme suyu ücretsiz
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 9:45

625 views

Ramazan ayı’nda içme suyu ücretsiz

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı Ramazan ayında içme suyunun ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

BELEDİYE RAMAZAN AYI BOYUNCA ŞEBEKE SUYUNDAN ÜCRET ALMIYACAK

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Ramazanın birinci gününden bayramın dördüncü gününe kadar evlerden ve iş yerlerinde akan şebeke suyundan ücret almayacağız” dedi.

Görev süresinde 3. Yılı dolduran ve ramazan ayları boyunca ev ve iş yerlerinden şebeke suyu ücreti alınmadığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Bu yılda ramazan ayında vatandaşların ekonomisine bir nebze katkı sağlamak için şebeke suyundan ücret almayacaklarını söyledi.

‘RAMAZAN BEREKETTİR, BÖLÜŞMEKTİR, PAYLAŞMAKTIR’

Bu mübarek Ramazan ayında dostlukların gelişmesi ve güzelliklerin oluşmasını insanların gönüllerde buluşmasını arzu ettiklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;
“Ramazan berekettir, bölüşmektir, paylaşmaktır diyoruz. Biliyorsunuz 11 ayın sultanıdır ramazan. Bu mübarek ayın nimetlerinden faydalanmak lazım. Ramazan temizlenme ayıdır, muhabbet ayıdır, paylaşmak ayıdır. Bugün ayrıca yaşadığımız bir tevafuk var. Biz Amasya belediye başkanlığı görevine geleli tam 3 yıl oluyor. Nasip olursa 4’üncü yıla başladık. Bir tarafımızda mutluluk yaşarken, diğer taraftan da Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü nedeniyle hüzünlüyüz. Ona cenabı haktan rahmet diliyorum, Ruhu şad mekanı cennet olsun” dedi.

‘RAMAZAN AYI’NDAN BAYRAM SONUNA KADAR SU ÜCRETİ ALINMIYOR’

Ramazanda vatandaşların ekonomisine bir nebze katkı sağlamak için bu yılda uygulamayı devam ettirdiklerini vurgulayan Sarı;
“Ramazan’da vatandaşlarımızın ekonomisine destek olması amacıyla, Ramazan ayının birinci gününden itibaren 30’uncu günü ve bayram günleri de dahil bütün vatandaşlarımızdan bu süre zarfında su ücreti alınmayacaktır. Bu uygulamayı geleneksel hale getirmenin gururu içindeyiz. Bu yıl 4’üncü kez bu hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz. Onun için inşallah Ramazan’ın bereketi, Ramazan’ın inayeti, Ramazan’ın muhabbeti ile bayram da dahil olmak üzere 35 gün geçireceğiz. Bu süre zarfında vatandaşlarımız bol bol su tüketimi yapabilirler” diye konuştu.

‘HER MAHALLEDE PİDE DAĞITIMI YAPILACAK’

Ramazan ayı boyunca daha önceki yıllarda olduğu gibi mahallelerde ramazan pidesi dağıtmaya başlayacaklarını dile getiren Sarı açıklamasında;
1-2 gün içerisinde başlayacağımız bir diğer uygulamamızda her mahallemizde her gün bin pide dağıtacağız. Bu süreç bayrama yaklaştığımız günlerde büyük mahallelerimizde 1500’ü bulacak ve ellerimizle ücretsiz şekilde vatandaşlarımıza dağıtacağımız toplam da 45 bin civarında pide dağıtımımız olacak”.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.