GELECEĞİN MÜHENDİSİNE JEST - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:15

GELECEĞİN MÜHENDİSİNE JEST

GELECEĞİN MÜHENDİSİNE JEST
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2019 - 17:49

362 views

Vali Dr. Osman Varol, Göynücek ilçemizde evine yaptığı ziyarette hedeflediği mühendislik mesleğine ulaşmak için bilgisayara ihtiyacının olduğunu belirten engelli öğrencimiz Murat Yonca’ya söz verdiği bilgisayarı göndererek yüzünü güldürdü.

Şehit aileleri ile gaziler, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımıza yönelik ziyaretlerde bulunmasıyla bilinen Vali Dr. Osman Varol, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Göynücek ilçemizde yaşayan bedensel engelli Murat Yonca ile buluşmasında mühendislik hedefine ulaşmak için bilgisayara ihtiyacının olduğunu iletmesi üzerine yanındaki yetkililere bilgisayar alınması talimatı verdi.

Eğitim gördüğü Atatürk Ortaokulu 6. sınıfta başarılı bir öğrenci olan 12 yaşındaki Yonca için alınan bilgisayar, Göynücek Kaymakamı Mustafa Gürbüz ile Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan tarafından teslim edildi.

Akülü engelli aracıyla okulunun yolunu tutan oğlu Murat’ın eğitimini sürdürebilmesi için fedakarlık yapan anne Gönül Yonca ile inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan baba Cuma Yonca da, ilgisi dolayısıyla Vali Dr. Osman Varol’a şükranlarını sundular.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.