CUMHURBAŞKANI MURSİ İÇİN GIYABİ NAMAZI KILINDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:59

CUMHURBAŞKANI MURSİ İÇİN GIYABİ NAMAZI KILINDI

CUMHURBAŞKANI MURSİ İÇİN GIYABİ NAMAZI KILINDI
Son Güncelleme :

19 Haziran 2019 - 13:28

369 views

Muhammed Mürsî Îsa el-Eyyat, 2012 yılında Mısır Devleti’nin demokratik seçimlerle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. 2013 yılında yapılan askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi, o günden bu yana hapis hayatı yaşamakta idi. 17 Haziran 2019 günü çıkarıldığı mahkeme salonunda fenalaşan Muhammed Mursi, o gün hayatını kaybetmiştir.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Amasya’da da Mısır’ın demokratik seçimlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Öğle namazından çıkan vatandaşlar, cami avlusunda Mursi için kılınacak gıyabi cenaze namazı öncesi tekbirler getirdi, “Muhammed Mursi yolun yolumuz” şeklinde sloganlar attı.
Amasya İl Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, “Beraberindeki dava arkadaşlarıyla beraber zindanlara atılmış, idam cezasına mahkûm edilmiştir, dün itibariyle de vefat etmiştir. Türk halkı, bizler biliyor ve şahitlik ediyoruz ki Mursi inandığı hak dava uğruna şehit olmuştur. Yine biliyor ve inanıyoruz ki, şehitler ölmez onlar Rabb’leri katında çeşitli nimetlerle rızıklandırılmaktadırlar. Tarih ona ve arkadaşlarına bu zulmü reva gören diktatörleri asla unutmayacaktır. Firavun’un varisleri şunu bilsinler ki, Mursi’nin o cesur yüreği ve mücadele ruhu, doğacak yeni Musalara ilham kaynağı olacaktır. Bu vesile ile Mısır halkına ve tüm Müslümanlara başsağlığı dileğimle Muhammed Mursi’ye Cenab-ı Hakk’tan Rahmet niyaz ediyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.