Çocukları memnun etmek insanlık görevidirAmasya Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 17:22

Esra Masatlı; ‘’Çocukları memnun etmek insanlık görevidir’’

Esra Masatlı; ‘’Çocukları memnun etmek insanlık görevidir’’
Son Güncelleme :

28 Mart 2022 - 10:35

605 views

Esra Masatlı; ‘’Çocukları memnun etmek insanlık görevidir’’

Amasya valisi Mustafa Masatlı’nın eşi Esra Masatlı; ‘’Çocukları memnun etmek insanlık görevidir’’ dedi. Amasya’nın tarihini, kültürel mekanlarını ve Amasya’nın güzelliklerini tanıtmak için yapılan  “Amasya’mızı Geziyoruz Tarihimizi ve Kültürümüzü Öğreniyoruz” projesi kapsamında vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı Amasya valiliğinde merkez ilçeye bağlı köy okullarında okuyan öğrencilerle bir araya geldiler.

Hayata gelirken herkesin aynı şansa sahip olmadığını söyleyen Esra Mastlı yaptığı konuşmasında; “Yetime kimsesize veyahut ailesi olup da bakamayacak durumda olan çocuklarımıza ikramda bulunmak esastır. Bunun için mutlaka çocukların velisi olmak gerekmez. Onların ihtiyaçlarını karşılamak, değer verildiğini hissettirmek, güzel sözlerle gönüllerini almak, memnun etmek insanlık görevidir. Dünyaya gelirken herkes aynı şansa sahip olarak gelmiyor. Kimilerine kaderi annesiz babasız kimsesiz olarak yazılıyor. Bizler böyle dünyaya gelen çocuklara anne baba olacağız. Evimizdeki çocukları kardeş yapacağız” dedi.

Çocukların yaşadıkları şehir olan Amasya’nın binlerce yıllık tarihe ve güzelliğe sahip olduğunu bilmelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Esra Masatlı yaptıkları “Amasya’mızı Geziyoruz Tarihimizi ve Kültürümüzü Öğreniyoruz” projesi ile birlikte çocukların Amasya hakkında hem çok fazla bilgi edindiklerine hem de Amasya hakkında daha fazla şey öğrenip farkındalık elde ettiklerini dile getirdi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.