Mustafa Masatlı ve Eşi öksüz ve yetim çocukları ağırladıAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:15

Vali Mustafa Masatlı ve Eşi valilikte öksüz ve yetim çocukları ağırladı

Vali Mustafa Masatlı ve Eşi valilikte öksüz ve yetim çocukları ağırladı
Son Güncelleme :

26 Mart 2022 - 11:34

626 views

Vali Mustafa Masatlı ve Eşi Esra Masatlı valilikte öksüz ve yetim çocukları ağırladı

Anne veya babalarını kaybetmiş çocuklarımıza Amasya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını tanıtmayı amaçlayan ve Esra Masatlı Hanımefendinin himayelerinde yürütülen “Amasya’mızı Geziyoruz Tarihimizi ve Kültürümüzü Öğreniyoruz” Projesi kapsamında, Vali Mustafa Masatlı ile Esra Masatlı Hanımefendi Merkez İlçemizdeki köy okullarında öğrenim gören çocuklarımızı Valilikte ağırlayarak, kendileriyle öğle yemeği programında bir araya geldiler.

Proje kapsamında il merkezini ve Amasya’nın tarihi, kültürel mekanlarını daha önce hiç görmemiş olan öğrenciler, Saraydüzü Kışla Binası, Bimarhane Tıp Müzesi, Şehzadeler Müzesi, Hazeranlar Konağı, Amasya Şeyh Hamdullah Yazı Tarihi ve Hüsn-i Hat Müzesi, II. Bayezid Külliyesi, Minyatür Amasya Müzesi, Amasya Müzesi, Ferhat Su Kanalı, Aşıklar Müzesi gibi Amasya’nın 8500 yıllık tarihini anlatan birçok tarihi ve kültürel mekanı gezme fırsatı buldular.

Bu kapsamda çocukları Valilikte misafir eden Vali Mustafa Masatlı ile Esra Masatlı Hanımefendi, akabinde düzenlenen yemek programında öğrencilerle bir araya gelerek, geleceğin teminatı olan çocukları yaşadıkları şehir olan ve binlerce yıllık tarihiyle sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış Amasya’yı tanımalarının ve farkındalık kazanmalarının önemini vurguladılar.

Bu projeyle anne ve/veya babasını kaybetmiş olan yavrularımızın hem kadim şehir Amasya’yı daha derinden tanıma ve sahip olduğu manevi iklimin hâletiruhiyesine bürünme fırsatı bulduklarını hem de birçok önemli kazanım elde ettiklerini belirten Vali ile Eşleri, Devletin dezavantajlı çocukların daima yanında olmaya devam edeceğini belirterek, evlatlarımıza sağlıklı ve başarılı birer gelecek temennisinde bulundular.
Öğle yemeği etkinliğinde öğrencilerle sohbet ederek yakından ilgilenen Vali ile Eşleri, çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdiler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.