BU RESİTALİ ÇOCUKLAR İÇİN - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:17

BU RESİTALİ ÇOCUKLAR İÇİN

BU RESİTALİ ÇOCUKLAR İÇİN
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 10:21

403 views

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Amasya Tamimi’nin yayınlanışının 100. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Amasya’da buluştuğu çocuklara konser verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Amasya Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda kalan çocuklarla yaptığı kariyer söyleşisinin ardından Şehzadeler Gezi Yolu’nda ‘Şehr-i Amasya 100. yılında 100 çocuk Tuluyhan Uğurlu ile birlikte’ temalı konser veren Tuluyhan Uğurlu, eserlerini yabancı uyruklu çocuklar ile çocuk hakları il komitesi üyelerinin de aralarında olduğu izleyicileri için seslendirdi.
Sanatçı Tuluyhan Uğurlu’ya hoş geldin demek ve teşekkür etmek için çocuklarımız tarafından çiçek takdim edildi. Daha sonra çocuklarımız sanatçının çaldığı piyano eşliğinde şarkılar söylediler. Tuluyhan Uğurlu piyanosunu ‘rol-model’ olması amacıyla Güzel Sanatlar Lisesi’nden iki öğrenciye vererek çalmalarına nezaret etti.
Programın devamında Amasyalılara ve katılımcılara Tuluyhan Uğurlu tarafından piyano resitali verildi. Program katılımcılar tarafından gökyüzüne 100. yıl balonlarının uçurulmasıyla sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.