OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE DEĞERLERİMİZ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 11:47

OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE DEĞERLERİMİZ

OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE DEĞERLERİMİZ
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 10:50

444 views

Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 103. yıl dönümünde “Osmanlı’dan Günümüze Değerlerimiz” adlı program düzenlendi.

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan ve ecdadımızın altı asır boyunca huzurlu bir toplum hayatı yaşamasını temin eden ahlâkî faziletlerin anlatıldığı “Osmanlı’dan Günümüze Değerlerimiz” programı Suluova Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Program, yerel Ses Sanatçısı Ramazan Boz’un Yürüyün Alpler türküsünü söylenmesi ve Suluovalı vatandaşlarımıza yöneltilen “Osmanlı Devleti’nden hatırınızda kalan değerlerimiz nelerdir?” sorusu ile yapılan röportajın izlenmesi ile devam etti.

Kanuni Sultan Süleyman’dan Yavuz Sultan Selim’e, Fatih Sultan Mehmet’ten II. Abdülhamid’e kadar birbirinden güzel ve ince mesajlarla dolu skeçlerin yer aldığı programda, aynı zamanda şimdiki aile hayatı ve Osmanlı Dönemi aile yaşantısı, misafir ağırlama, komşuluk ilişkileri ve gençlerin kahve kültürü karşılaştırmalı olarak sergilendi.

Programda ayrıca katılımcılara sürpriz yapılarak; Yavuz Sultan Selim’in skecinden önce ise şu an ne yazık ki açlıkla mücadele eden ve Türk insanının her zamanki merhameti ile şefkat kollarını uzatarak yalnız bırakmadığı Osmanlı’nın son vilayeti Yemen’e canlı bağlantı yapılarak Suluova’dan selam gönderildi. Daha sonrasında program, Şehit Osman Karakuş Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı gösterisi ile son buldu.

İzleyicilerin büyük beğenisini alan anlamlı program sonunda ise katılımcılara meşhur Osmanlı şerbeti ikram edildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.