AĞAÇLARI KORUMA GÖREVİNDE - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:40

AĞAÇLARI KORUMA GÖREVİNDE

AĞAÇLARI KORUMA GÖREVİNDE
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2019 - 10:48

412 views

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Merkez ilçe Kuzgeçe Köyü bölgesi ormanlık sahada 3 adet kırmızı orman karınca kolonisi gece yarısı farklı yerlere nakletti.
Amasya Orman İşletme Şefi Birol Yay ve ekipleri gece saat 02.30’da bir saatlik yolculuktan sonra Kuzgeçe Köyü üst bölgelerinde önceden tespit edilen kırmızı karınca (Formica Rufa) yuvalarına ulaşıldı. Özel kıyafetli görevliler tarafından teknik kurallara uygun bir şekilde koloniye müdahale edilerek öncelikli olarak kraliçe karıncalar tespit edildi. Yakalanan kraliçe karıncalardan birkaç tanesi yuvadan çıkarılan parça köklerle birlikte numaralandırılmış özel sandıklara nakledildi.
Amasya Merkez Kale mevkiinde ağaçlara zarar vererek kurumasına ve ölmesine neden olan Orman zararlılarına karşı Biyolojik Mücadele için hazırlanan yeni yuvalara nakil işleminde karıncalar yuvaya bırakıldı. Karıncaların bu yer değişiminden dolayı bölgeye adaptasyon sürecinde beslenmesi için yuvalarına toz şeker döküldü. Kırmızı orman karıncalarının ormana zarar veren böceklerin bölgesine nakil işlemi 5 saatte tamamlandı.
Yuvanın etrafındaki ormanlara ve orman bitki türlerine önemli ölçüde zarar veren böceklerin yumurta, tırtıl, pupa ve erginlerini yiyerek beslenen karıncalar ormanların biyolojik ve doğal yolla korunmasını sağlıyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.