KENE SEZONU AÇILDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:17

KENE SEZONU AÇILDI

KENE SEZONU AÇILDI
Son Güncelleme :

26 Nisan 2019 - 16:22

477 views

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sarıkulak, yaptığı açıklamada, mümkün olduğu kadar vatandaşların kenelerin bulunduğu alanlardan uzak durması gerektiğini söyledi.

İlçede tarla işlerinin başlamasıyla çiftçilerin sebze-meyve dikimi için araziye çıktığı günlerde son derece dikkatli olmaları uyarısında bulunan Sarıkulak, şunları kaydetti:

“Pikniğe, özellikle tarım arazileri gibi yerlere giden çiftçilerimiz mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermeli, kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbiseleri tercih etmeleri gerekir. Kenelerin vücuda girebileceği yerlerin kapatılması çok önemli bir tedbirdir. Dönüşte mutlaka vücut ve elbiseler kene yönünden kontrol edilmeli, kıyafetlerde kene varsa uygun şekilde uzaklaştırılmalıdır. Özellikle tarımve hayvancılıkla uğraşanlar vücutlarını, çocuklarının vücutlarını ve elbiselerini sık sık kene yönünden kontrol etmelidirler.”

Yapılan kontrollerde vücudun herhangi bir yerini kene ısırmış ise kesinlikle müdahale etmeden kısa süre içinde sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Sarıkulak, “Kene vücuttan ne kadar kısa zamanda uzaklaştırılırsa hastalığın bulaşma riski de o kadar azalacaktır.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.