- Amasya Gazetesi Amasya Gazetesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:35

YURT PROBLEMİ YAŞAYAN KIZ ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİDİR

YURT PROBLEMİ YAŞAYAN KIZ ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİDİR
Son Güncelleme :

19 Eylül 2019 - 13:54

371 views

Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, Üniversite öğrencilerinin yaşadığı ve en çokta kız öğrencilerin yaşadığı problem yurt problemidir ve bu sorun bir an önce çözülmelidir dedi.
Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların açılmasından sonra 16 Eylül 2019 itibarıyla Amasya Üniversitesi’nde de akademik yıl başlamış oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Terzi, “2019-2020 Akademik yılının Üniversitemizin akademik, idari tüm personeli ile birlikte tüm üniversite öğrencilerimize hayırlı, huzurlu, sağlık ve başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyoruz. Amasya Üniversitesi’nin şehrimize ekonomik ve kültürel katkısı düşünüldüğünde önemi daha iyi kavranacaktır. Türkiye’nin hemen her ilinden ve hatta yurtdışından Amasya Üniversitesi’ni tercih eden tüm öğrenciler ilimizin misafirleridir. Onların eğitim hayatlarını en verimli bir şekilde değerlendirmeleri, barınma, beslenme, ulaşım sorunlarının halledilmesi tüm Amasyalıların görevidir. Bize ulaşan bilgilere göre Kredi Yurtlar Kurumu’nun İpekköy’de açtığı erkek öğrenci yurtlarından sonra erkek öğrencilerimiz için Amasya’da yurt problemi kalmamıştır. Ancak kız öğrencilerimiz için problem devam etmektedir. En kısa zamanda çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Ayrıca İlçelerimizde de kız ve erkek öğrencilerimiz için devlet yurtlarının ya olmaması ya da yetersiz olması çözülemeyen problemdir.
Amasya Üniversitesi, kendi yaşıtlarıyla kıyaslandığında Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında gösterilmektedir. Üniversite yöneticilerimiz ve değerli hocalarımızın özverili çalışmalarından kaynaklanan bu başarının giderek artacağından hiç şüphemiz yoktur. Vatanını seven, devletimizin geleceğini, milletimizin yüceltilmesini gaye edinen herkesin üniversitemizin gelişimine katkı sunması zorunluluktur. Amasya Üniversitesi’nin en ileri teknolojik gelişmeler, bilimsel çalışmalar ve sosyal, kültürel faaliyetlerle ilim irfan yuvası olması için Türk Eğitim Sen olarak her zaman olduğu gibi elimizden geleni yapacağız.” Diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.