SARI: ‘TÜRK POLİSİ OLMAK; MANGAL GİBİ YÜREK İSTER’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 11:18

SARI: ‘TÜRK POLİSİ OLMAK; MANGAL GİBİ YÜREK İSTER’

SARI: ‘TÜRK POLİSİ OLMAK; MANGAL GİBİ YÜREK İSTER’
Son Güncelleme :

08 Nisan 2022 - 11:35

2.204 views

SARI: ‘TÜRK POLİSİ OLMAK; MANGAL GİBİ YÜREK İSTER’

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Polis teşkilatının 177. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sarı mesajında; “Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve görev aşkıyla çalışmaları halkımıza güven ve gurur vermektedir. Türk polisi olmak; özveri ister, öz güven ister, öz değerlere bağlılık ister, yetmedi mangal gibi yürek ister. Türk polis teşkilatı, suç ve suçluyla mücadelede cesaret nişanesi, vatana, millete, bayrağa sevgide cevval bir sadakat timsali, masum ve mağdurları korumada asalet numunesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak; huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri bulunan ve bu görevleri başarıyla yerine getiren polis teşkilatımıza minnettarız” dedi.

‘ÜLKEMİZDE TÜRK POLİS TEŞKİLATININ ÇOK ÖNEMLİ BİR ROLÜ VARDIR’
Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisinin insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması olduğunu belirten Sarı, mesajının devamında;
“Çağdaş bir devlet için hayati öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde şüphesiz Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. 1845 yılında kurulan polis teşkilatımız ülkemizin köklü teşkilatlarından biridir. 177 yıldır fedakârca çalışan Türk polisimize teşekkür ediyor, tüm emniyet mensuplarımızın polis haftasını kutluyorum. Görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Görevleri başında olan tüm polis teşkilatımıza ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.