“MİLLİ MÜCADELE YOLUNDA AMASYA” KONFERANSI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 17:21

“MİLLİ MÜCADELE YOLUNDA AMASYA” KONFERANSI

“MİLLİ MÜCADELE YOLUNDA AMASYA”  KONFERANSI
Son Güncelleme :

22 Haziran 2019 - 15:39

456 views

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Sürmeli tarafından verilen konferansa Vali Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Milli Mücadele öncesi ülkenin durumunu anlattığı konferansta Amasya Tamimi’nin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Sürmeli, “Amasya Tamimi ile Milli Mücadelenin amacı, gerekçesi ve programı hazırlanmıştır” dedi.
Milli hâkimiyet prensibine dayalı yeni bir devletin kurulmasının ayak seslerinin geldiği “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” maddesinin de Amasya Tamimi’nin dikkat çekilmesi gereken noktalarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sürmeli, Amasya Protokolü görüşmelerine de ev sahipliği yapan Amasya’nın Milli Mücadele tarihinde önemli kararların alındığı bir kent olduğunun kayıtlara geçtiğini vurguladı.
Konferansın sonunda Vali Varol ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı tarafından Prof. Dr. Sürmeli’ye plaket ve adına dikilmiş olan fidanın sertifikası verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.