Mehmet Sarı, 24 Tv’ye canlı yayın konuğu oldu - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:09

Mehmet Sarı, 24 Tv’ye canlı yayın konuğu oldu

Mehmet Sarı, 24 Tv’ye canlı yayın konuğu oldu
Son Güncelleme :

06 Nisan 2022 - 13:25

473 views

Mehmet Sarı, 24 Tv’ye canlı yayın konuğu oldu

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 24 TV kanalında Helin Aslan’ın sunduğu haber bültenine canlı yayın konuğu oldu.

Ramazan ayının 1’inci gününden bayramın sonuncu gününe kadar içme suyundan bu yılda ücret almayacağını açıklayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Türkiye genelinde dikkatleri yine üzerine çekti. Sağladığı farklı hizmetlerle TV kanallarına sık sık canlı yayın konuğu olan Sarı, 24 TV haber kanalına canlı bağlanarak, Amasyalı hemşehrilerine sağladığı hizmetleri anlattı.

‘RAMAZANDA ŞEBEKE SUYU ÜCRETSİZ’

Ramazanın bereket, rahmet ve paylaşmak olduğunun altını çizen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Ramazan dinimizde 11 ayın sultanı diye adlandırılıyor. Sultanın yanında olmak ne demektir; Sultanın imkânlarından faydalanmak demektir. Biz tam Belediye başkanlığına geleli bugün 3 yıl 3 gün oluyor, geldiğimiz gün açıklama yaptık dedik ki, ramazan aylarında, ramazan ayının 1.gününden ramazan bayramının sonuna kadar takriben 40 güne yakın 36,37 gün bizim şehrimizde su ücretsiz.45 bin 584 haneden musluklardan akan su ücretsizdir. Ayrıca kurban bayramın da 1 ay ücretsiz. Bunun yanı sıra Türkiye’de en ucuz suyu biz veriyoruz. Doğal kaynağından gelen su 1 ton su 1 lira. Yani 1 kamyon su 10 lira. Benim bir tabirim var diyorum ki büyüklerin tabiriyle vatandaşın suyuna sabununa karışmamak lazım. Cenabı Hakkın nimetlerinden, Cenabı hakkın kullarını faydalandırmak lazım. Biz A kalite bir suyu Akdağ’dan 45 km’den getiriyoruz şehrimize. Membağından ve kaynağından bizim buradan musluk suyu içebilirsiniz, hiçbir mahsuru yok. Türkiye’de de en ucuz suyu biz veriyoruz. Ayrıca bizim şehrimiz de üniversitemiz de 18 bin öğrenci var. Üniversitede ki öğrencilerden evde duranlardan yani okul müddetince öğrencilerimizden su ücreti almıyoruz. Onları bu konuda maddi olarak rahatlatıyoruz” dedi.

‘VATANDAŞLAR İFTARLARINI ÜCRETSİZ AÇIYORLAR’

Öğrencilerin doğal gaz ücretlerini ödediklerini ve ramazan ayı müddetince öğrencilere ve vatandaşlara ücretsiz iftar verdiklerini söyleyen Başkan Sarı konuşmasının devamında;
“Hilal Çorba İkram Evimiz var. Orada vatandaşlarımız iftarlarını ücretsiz yapıyorlar. Bizim misafirimiz oluyorlar, yemeklerini yiyorlar, çaylarını içiyorlar. Bizim geldiğimiz günden beri vaatlerimizin içerisindeydi. Su önemlidir çok önemli. İnsanlar misal uzaya gidiyorlar, aradıkları önce su var mı? Diye bakıyorlar. Hele hele biz Müslümanlar için suyun daha da önemi var, onun için sudan vatandaşlarımızı mahrum etmemek lazım. Bizim burada hiç kimsenin evine 25 lira su parası gelmez.10 lira,12 lira,17 lira gelir. Suyun tonu 1 lira, bir kamyon su 10 lira, başka yerlerde bunun on misli mesela. Cenabı hakkın verdiği nimeti, hani su gibi aziz olun demezler mi, işte bizde bu felsefede, bu mantıkla suyu Amasya’da bir daha ücretsiz veriyoruz. Normal de de 1 liraya veriyoruz. Şimdi bu su kaynağının üzerine, kendi akışıyla gelen su üzerine Türkiye’de ilk HES kuran belediyeyiz. Amasya’nın 3/1 elektriğini buradan karşılıyoruz. Onun için Hes’ten gelen ücretle su tahakkuk ücreti birbirini karşılıyor. Buda vatandaşın, suda vatandaşın, elektrikte vatandaşın. Türkiye’de de bu suyun üzerine HES Projesi yapan ilk belediyeyiz. Ben herkese sağlık, sıhhat diliyorum, memleketimize huzur diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.