Kişisel gelişim ve hizmet içi eğitim semineri başladı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:40

Kişisel gelişim ve hizmet içi eğitim semineri başladı

Kişisel gelişim ve hizmet içi eğitim semineri başladı
Son Güncelleme :

30 Mart 2022 - 11:06

579 views

Kişisel gelişim ve hizmet içi eğitim semineri başladı

Amasya Orman Bölge müdürlüğü tarafından kurumsal temsili güçlendirmek adına kurulan protokol yöntemi, kişisel gelişim ve hizmet içi eğitim semineri çorumda başladı. 29-30 Mart 2022 tarihleri arasında devam edecek Protokol Yönetimi ve Kişisel Gelişim Eğitim Seminerine Amasya orman bölge müdür yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu, Mali Hizmetler Şube Müdürü Recep Karataş, OYM Şube Müdürü Engin Keleş, Çorum Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp, İşletme Müdürleri Ömer Birkan Kayaalp, İşletme Müdürleri katıldılar.

Seminere eğitimci olarak Protokol ve Sosyal Davranış Yönetim konularında Uzmanı Nihat Aytürk Kişisel Gelişim ve Etkili İletişim konularında Orman Mühendisi Kurtuluş Taştan katıldılar. Basın ve İletişim Şube Müdürü Mehmet Sandalcı Sunumuyla başlayan eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Amasya orman Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu konuşmasında;’’ Protokolde Herkes taşıdığı unvanı ve çalıştığı kurumu temsil eder. Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Orman Genel Müdürlüğümüzü görev yaptığımız bölgelerde en iyi şekilde temsil etmek için Protokol kurallarını bilmeli, kurumsal ilişkilerimizi ve çalışma hayatımızı bu kurallar çerçevesinde sürdürmeliyiz.

İş hayatında protokol kuraları; işe girme, yükselme; kurumsal temsil ve itibarı koruma açısından çok önemlidir. Bu nedenle eğitime hassasiyet gösterilmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ diye konuştu. Çorum Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp ise konuşmasında; ‘’Her yöneticinin temel görevi kurumunu en iyi biçimde temsil etmektir. Eğitimin, temsil ve çalışma hayatımıza değer katacağına inanıyor; Katılımcılar ve teşkilatımıza hayırlar getirmesini diliyorum’’ ifadelerinde bulundu. Eğitim Seminerine, bölge dışında olduğundan dolayı Video Konferans yöntemiyle bağlanarak katılımcılara konuşan Amasya orman bölge müdürü Halil Oflu ise yaptığı konuşmasında;’’ Protokol Kişiye, kuruma, devlete hak ettiği, lâyık olduğu saygı ve itibarı göstermektir. Bir kişinin protokol ve sosyal davranış kurallarına uymayan davranışlar göstermesi, kendisinin, unvanının, kurumunun ve temsil ettiği makamın itibarını düşürür. Bu kuralları bilen ve uygulayanlar ise hayatın her alanında takdir edilir ve tercih edilirler. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösterelim ve konusunda uzman Nihat Aytürk hocamızın bilgilerinden yararlanalım’ ’dedi. Yapılan konuşmaların ardından Protokol Yönetimi eğitimine başlayan Nihat Aytürk; ‘’Orman Genel Müdürlüğü, kendi iç disiplinini oluşturmuş, Protokol Yönetimini başarıyla uygulayan 183 yıllık köklü bir teşkilattır. Bu kurumsal temsiliyeti ve disiplini, eğitim için geldiğim Çorum’da teşkilat mensuplarıyla karşılaştığım ilk andan itibaren görüyorum. Teşkilat mensuplarına İlgi ve misafirperverlikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.