“KALİTE VE AKREDİTASYON ÖNCELİĞİMİZ” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:59

“KALİTE VE AKREDİTASYON ÖNCELİĞİMİZ”

“KALİTE VE AKREDİTASYON ÖNCELİĞİMİZ”
Son Güncelleme :

21 Haziran 2019 - 9:54

291 views

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ‘Kalite ve Akreditasyon Süreçleri’ hız kazandı. Bu kapsamda her iki birimde de idareci ve idari personele yönelik eğitim süreçleri başlatıldı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Keziban Orbay; ‘’Bilindiği gibi, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, kamu-kurum ve kuruluşlarının ve şirketlerin yönetim sistemlerinin; sistematik, kuralları tanımlı, tanımlanan kurallara bağlı, söz konusu kuralların çağın gerektirdiği koşullara göre yeniden gözden geçirilebileceğinin ve uygulanarak sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir delili olarak, bağımsız bir şekilde denetlenip ispatlanması sonucu verilen bir belgedir.
TS EN ISO 9001: 2015 Belgesi sahibi olmak ilgili birimlerimizde Kalite Yönetim Sisteminin işletildiğini gösterir. Ayrıca bu belge; insan kaynakları, iletişim, dokümantasyon, üst yönetimin değerlendirmesi, iç ve dış paydaş memnuniyeti, tasarım ve geliştirme gibi bütün faaliyetleri ilgilendiren bir sistem kalite belgesidir. Bütün bu faaliyetlerde her zaman kalite ve sürekli iyileştirme aranmaktadır. Hedef kitlenin beklentisini karşılamayı amaçlayan, ekip çalışmasını etkin ve şeffaf süreçlerle destekleyen, tüm birimlerin ve faaliyetlerinin gözden geçirilmesini ve iyileştirilmesini sağlayan bir yönetim anlayışı esastır. Kaliteye öncelik verilerek kurumun ürün ve hizmetleri yanında yönetiminin de kalitesini ve verimliliğini artırmayı hedefleyen bir yönetim uygulamasını gerektirir.
Giderek küçülen ve iletişime daha fazla ihtiyaç duyulan dünyamızda her bireyin birçok dil bilmesi mümkün olamayacağı için çeviri hizmetlerine duyulan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Amasya Üniversitesinin TS EN ISO 9001: 2015 belgesi almak için çalışmalara başlayan ilk birimi olan Yabancı Diller Yüksekokulumuzun amacı gerek akademik gerek idari olarak etkin bir kalite yönetim sistemi oluşturmak ve uygulanmaktır. Bu sayede yüksekokulumuz paydaşlarımıza, güvenilir ve şeffaf bir hizmet sunacaktır. Bu kapsamda, TS ENISO 9001: 2015 belgesi alabilmek için Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu idarecileri ve idari personeli eğitim almaya başlamıştır. Verilecek eğitimler başarıyla tamamlanıp belge alındıktan sonra akademik akreditasyon süreci için gerekli adımlar atılacaktır. Böylece uluslararası düzeyde tanınırlık sağlanacak ve ilgili bölümlerle ortak çalışmalar yürütülebilecektir.” açıklamalarında bulundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.