KABAOĞUZ YAYLA ŞENLİKLERİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:09

KABAOĞUZ YAYLA ŞENLİKLERİ

KABAOĞUZ YAYLA ŞENLİKLERİ
Son Güncelleme :

31 Temmuz 2019 - 16:58

503 views

Birlik ve beraberliğimizin güzel örneklerinden 25.si düzenlenen Gümüşhacıköy Kabaoğuz Yayla Şenlikleri’nde halkımız bir araya geldi.
Programa ayrıca Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, İlçe Belediye Başkanı Zehra Özyol, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fatih Arslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hasan Davulcu, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, kurum müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına düzenlenen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Şenlikte protokol üyeleri birer konuşma yaparak 25.’si düzenlenen Kabaoğuz Şenliğinde halkımızla bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Yaklaşık bin yıl önce ecdadımızın Orta Asya’da belirli bir güzergâhı izleyerek Anadolu’ya yürümeye başladığını ve sonrasında adım adım bu toprakları yurt edindiğini anımsatan Vali Varol, “Bin yıllık süre içerisinde çok zor günler geçirdiğimizde, yine milletimiz hep bir arada durarak omuz omuza verdi. Bütün bu zorlukları aşmayı bildik. Bunu yaparken de çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Tarih içerisinde Anadolu’yu kendimize yurt edinmemize katkıda bulunan, canıyla, kanıyla destek vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şu an hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Sahip olduğumuz birçok şey onlar sayesindedir” ifadelerini kullandı.
Şenliklerle yeni neslin kültürlerinden, inançlarından, törelerinden ayrı kalmamaları gerektiğini görüp öğrenerek doğanın güzelliğini tekrar yaşadıklarına değinen Vali Varol, bugüne kadar bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçmiş herkese teşekkürlerini sunarak bu yılki etkinliğin gerçekleşmesinde büyük payı olan dernek yöneticilerini kutladı.
Konuşmasının ardından Dernek Başkanı İsmail Çintaş, Vali Varol’a plaket verdi. Etkinlikler birbirinden güzel gösteriler, güreş ve okçuluk müsabakaları ile devam etti. Vali Varol, protokol üyeleri ile birlikte şenlik alanını dolaşarak vatandaşlarımızla sohbet etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.