Hilal Çorba Evi’nde iftar sofrası kuruluyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:29

Hilal Çorba Evi’nde iftar sofrası kuruluyor

Hilal Çorba Evi’nde iftar sofrası kuruluyor
Son Güncelleme :

06 Nisan 2022 - 10:49

511 views

Hilal Çorba Evi’nde iftar sofrası kuruluyor

Geçtiğimiz aylarda, Amasya Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara ve üniversite öğrencilere ücretsiz çorba ve çay hizmeti sunan Hilal Çorba Evi’nde her gün iftar sofrası kuruluyor.

Ramazan ayı boyunca kurulacak olan iftar sofrasında vatandaşa iftar hizmeti vermeye başlayan Hilal Çorba Evinde oruçlar açılmaya devam ediyor.
Vatandaşlar kurulan sofralarda bir taraftan karnını doyururken, diğer taraftan huzur ve rahmet ayında sosyalleşiyor.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, yardımlaşma ve dayanışma ayı Ramazan’da da vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da paylaşmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Başkan Sarı, şunları kaydetti:
“Birlik beraberliğin en güzel göstergesi olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında kalabalık sofralarda her zaman bereket olduğuna inanan bir ecdadın torunlarıyız. Amacımız ihtiyacı olan her vatandaşımıza sıcak bir kase çorba ikram ederek gönül sofralarına misafir olabilmektir. Bu amaçla mübarek ramazan ayı boyunca Hilal Çorba Evimizde iftarlarımız devam edecektir. Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. Dinimizin de emretmiş olduğu yardımlaşma paylaşma geleneği, Türk toplumunun milli karakteridir. Geçmişten günümüze örnek aldığımız bu güzel ahlak ile güzel şeyleri vatandaşlarımızla paylaşmayı hedef edindik kendimize. Bu güzel duyguların sonucuyla örnek ve model olduk. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinden dolayı da bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hilal çorba ve aş evimizde Ramazan boyunca kapımızda gönlümüzde herkese açık diyorum.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.