DEVLETİN SİVİL YARDIMCILARINA YENİ OFİS - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 08:25

DEVLETİN SİVİL YARDIMCILARINA YENİ OFİS

DEVLETİN SİVİL YARDIMCILARINA YENİ OFİS
Son Güncelleme :

18 Eylül 2019 - 10:03

476 views

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ofis açılışı gerçekleştirildi
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ofis açılışına katıldı.
Defterdarlık binası iç kısmına oluşturulan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ofis açılışına katılan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Programa Başkan Sarı’nın yanı sıra Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, TÜMOB Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yükselen, Amasya Baro Başkanı Av. MHP Belediye Meclis Üyesi ve Mali Müşavir Yaşar Elbir, Amasya Defterdarı Kaya Kurşun, Amasya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Asım Sözen, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, serbest muhasebeciler, Mali müşavirler ve Defterdarlık personeli katıldı.
İlk olarak Amasya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Asım Sözen ve TÜMOB Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yükselen birer konuşma yaptılar.
Daha sonra söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Yaptığı konuşmasında, Şunları kaydetti; “Bugün devletin milletinden, milletin devleti haline geldiğimizin güzel örneklerinden birinin açılışını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Milletin devlet kapısına desturla geldiği zamanlardan, devletin milletine ofis tahsis ettiği günlere erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Esasında anma, kutlama, temel atma, açılış gibi vesilelerle bir araya gelişlerin hepsi güzeldir. Bizler de mali müşavirlerimizin ve muhasebecilerimizin memnuniyet ve mutluluğunu paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın defterdarımız büyük bir alicenaplık göstererek Amasya Defterdarlığı bünyesinde muhasebecilerimize bir oda tahsis ettiler. Böylece mali müşavirlerimizin ve muhasebecilerimize yorgunluklarını giderecekleri bir yer gösterdiler. Sayın defterdarımızı, malî mevzuatımızın ustalarına karşı gösterdiği ilgi ve anlayış sebebiyle tebrik ediyorum. Mali Müşavir veya muhasebeci deyip geçmemeli. Onlar işverenlerimizin sağ kolu. Paranın esas patronu onlar. Hesabı kitabı en iyi onlar yaparlar. Vergi oranlarını, yüzdelik hesapları en doğru onlar bilirler. Mevzuat hazretlerinden en iyi onlar anlar. Bu sebeple varlıkları hiçbir zaman tartışma götürmez. Devletimizin de sağ koludurlar. Bilançoları, ciroları, vergi matrahlarını onlar hazırlarlar. Esasında vergi kulağa hoş gelen bir kavram değil. Ancak mali müşavirlerimiz ve muhasebecilerimiz bir şekilde onu hesap ederler ve tahakkuk ettirirler. Bu manada onlara devletimizin sivil yardımcıları demek yerinde olacaktır. Defterdarlığımız bünyesinde kendilerine bir oda tahsis edilmesi çok yerinde olmuştur. Burada işlerini daha keyifli, daha özverili, daha gayretli yapacaklarına inanıyorum. Muhasebecilerimizin yeni odasının hayırlı olmasını diliyor, hepinizi tekrar muhabbetle selamlıyorum” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.