ÇEVRECİ GENÇLER YETİŞİYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 09:23

ÇEVRECİ GENÇLER YETİŞİYOR

ÇEVRECİ GENÇLER YETİŞİYOR
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2019 - 14:48

454 views

Yavru TEMA Projesi kapsamında Amasya Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu 8 sınıf ile ortak olduğu projenin belge ve rozetlerini aldı.
Programı doğa varlıkları konusunda çocukların farkındalık düzeylerine katkıda bulunmak için uygulayan öğretmen ve öğrenciler rozet ve belgelerini, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren ve İl Temsilci Yardımcısı Hami Kavaklıoğlu tarafından aldılar.
Özveren, TEMA eğitimlerine anaokullarından başladıklarını belirterek doğaya duyarlı, yeşili koruyan ve suyunu koruyan gençler yetişmesini amaçladıklarını söyledi. Fazlı Özveren, “Biz her eğitim ve öğretim yılında Amasya’daki mevcut özellikle gönüllü öğretmenlerimizin sınıflarında TEMA eğitimi veriyoruz. Bu sene Zübeyde Hanım Üçler İlkokulunda 6 sınıfımıza TEMA eğitimi, 2 sınıfımıza da ağaç kardeşliği projesi yaptık. Okulumuzda ağaç kardeşliği projesini geçen hafta bitirdik. 1 ve 2. Sınıflarımıza da TEMA eğitimi veriyoruz ve TEMA’yı tanıtıp ne olduğunu öğretiyoruz. Öğretmenlerimize ayrı kitapçıklar, afişler gönderiyoruz. Bunlarla ilgili ilimizde bu yıl 890 öğrenciye TEMA eğitimi verdik” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.