BÜYÜK ŞAMPİYONA AMASYA’DA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 20:13

BÜYÜK ŞAMPİYONA AMASYA’DA

BÜYÜK ŞAMPİYONA AMASYA’DA
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2019 - 9:06

403 views

Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ilimizde 800’e yakın sayıda sporcunun katılımıyla düzenlenecek Üst Minik-Genç Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi.
Büyük Amasya Otelindeki toplantıda konuşan Vali Dr. Osman Varol, 03-08 Temmuz 2019 tarihlerinde Amasya Spor Salonunda yapılacak olan şampiyonada mücadele edecek sporculara başarılar dileyerek bu tip sportif etkinliklerin ilimizin tanıtımı için çok önemli olduğunu ayrıca gelen sporcuları ilimizin gönüllü elçileri olarak gördüklerini söyledi.
Şampiyona için Amasya’yı tercih eden Türkiye Boks Federasyonu yöneticilerine de teşekkür eden Vali Varol, “Bireysel sporların, öncelikle amatör düzeyden itibaren gelişmesi için çeşitli çalışmalar da başlatacağız. Bu tip etkinlikler bu çalışmaların özendirilmesine vesile oluyor” diye konuştu.
Üst Minikler ve Genç Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası teknik toplantısı için Amasya’da olan Türkiye Boks Federasyonu Koordinatörü İsmail Nazlı, “Balkan Boks Şampiyonası uzun yıllar önce yapıldı ama daha sonra programdan kaldırıldı, Dünya Boks Birliği tarafından ancak Federasyon Başkanımız aynı zamanda Eyüp Gözgeç hem AIBA Yönetim Kurulu Üyesi, Dünya Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda da Avrupa Boks Konfederasyonu As Başkanı şu anda. Onun iki yıldır bu konu için çok uğraşmıştı. En son kabul ettirdi ve Balkan Boks Şampiyonası’nın ilkini 26 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de Antalya’da yapacağız” dedi.
Boksta ülke olarak nerede olduğumuzdan bahseden Türkiye Boks Federasyonu Koordinatörü İsmail Nazlı, “Biliyorsunuz olimpiyat yılındayız. Olimpiyatlara 390 günümüz kaldı. Daha dün Belarus’taydım. Bir kızımız İstiklal Marşımızı orada dinlettirdi. Rusya’da Rus boksörü yenerek, şampiyon oldu. Oradan daha çok madalya alabilirdik. Götürdüğümüz takım en büyük sporcumuz 23 yaşındaydı. Yaş ortalaması 21,5-22 yaş arasındaydı. Rakipleri en düşüğü 28-30 yaşındaydı. Boks ağır bir spor, sporcuların kemik yapıları henüz oturmadı. Bu takım bizi 2024-2028 olimpiyatlarına kadar taşıyabilecek bir takım” diye konuştu.
Alatepe, şampiyonanın düzenlenmesine destek olan Vali Varol ile Boks Federasyonu Onur Kurulu Üyesi İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut’a teşekkür etti. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç ile Türkiye Boks Federasyonu Koordinatörü İsmail Nazlı da katıldı.
Şampiyonanın açılış programı yarın saat 16.00’da Amasya Spor Salonunda yapılacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.