AMASYA’DA TİYATRO ŞENLİĞİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:43

AMASYA’DA TİYATRO ŞENLİĞİ

AMASYA’DA TİYATRO ŞENLİĞİ
Son Güncelleme :

06 Temmuz 2019 - 11:33

491 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Karadeniz Tiyatrolar Birliği’ne bağlı çeşitli il ve ülkelerden gelen 30 tiyatro grubunun katılımıyla tiyatro hareketi ve tiyatro eğitim buluşmasına katıldı.
Karadeniz Tiyatrolar Birliği ve Amasya Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen bölgenin en büyük ve en kapsamlı tiyatro hareketi, tiyatro eğitim buluşması Şehzadeler Gezi yolunda gerçekleştirildi. Bundan önce 6 defa Samsun’da bir araya gelen tiyatrocular bu yıl ise 7’incisi Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe çeşitli il ve ülkelerden 30 tiyatro grubu iştirak etti. Bölgede tiyatro ile uğraşan profesyonel ve amatör grupların bir araya geldiği etkinliğe Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, Kurum ve kuruluşların Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte sırasıyla Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Amasya Valisi Dr. Osman Varol günün anlam ve önemi nedeniyle birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından performans sanatçısı Yaşar Nezih Elibol tarafından “Düşlem” isimli tek kişilik bir oyun sergilendi. Ardından Azerbaycan’dan gelen Gence Devlet Kukla Tiyatro’sunun “Düğmecek” isimli tiyatro gösterisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.