AMASYA’DA FERHAT İLE ŞİRİN FESTİVALİ YAPILACAKAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:55

AMASYA’DA FERHAT İLE ŞİRİN FESTİVALİ YAPILACAK

AMASYA’DA FERHAT İLE ŞİRİN FESTİVALİ YAPILACAK
Son Güncelleme :

07 Şubat 2020 - 8:56

250 views

12-14 Şubat tarihleri arasında Amasya’da Ferhat İle Şirin Festivali yapılacak.
Anadolu’nun en güzel manzaralarını barındıran Amasya’yı sevdiklerinizle birlikte keşfetmeye ne dersiniz.
Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi 12-14 Şubat tarihleri arasında Ferhat ile Şirin Sevgi Festivali düzenleyecek.
Genel olarak aşk ve sevgi temaları ile bilinen 14 Şubat, kimileri için aşkın kutlandığı bir tarih, kimileri içinse aile bireylerine ya da sevdiklerine, sevgilerini göstermek ya da hayatlarında sevgiyle yaptıkları şeyleri kutlamak için kullanılır.
İşte bu tarihte, önemli bir festival organizasyonu ile Amasya sanatla, kültürle, müzikle ve eğlenceyle buluşacak. Gün boyu düzenlenen etkinliklerle şehrimiz yeni bir başlangıç yapacak. Amasya turizmi canlanacak, esnafımız kazanç elde edecek.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya, Ferhat ile Şirin’in memleketi olan bir aşıklar şehri. Ancak bu zamana kadar Ferhat ile Şirin konusunda hiçbir eylemimiz yok. Amasya aşkın yazıldığı, yoğrulduğu, sevginin ve muhabbetin kendini bulduğu şehir. Bizim de Sevgililer Günü’nü bu şehirde icra etmemiz lazım. 14 Şubat’ta yapacağımız festivale eminim ki 20-30 bin arası vatandaşımız katılacak. Festivalimizi duyan bütün vatandaşlarımızı fırsatları olursa Amasya’ya bekliyoruz. Emin olun geldiklerine pişman olamayacaklar. Biz herkesi bu şehirde misafir etmek istiyoruz. Eğer, o gün mutlu olmak, kendinizi bulmak, eğlenmek istiyorsanız, bu festivali iyi değerlendirin, diye çağrıda bulunuyorum. Türkiye’nin en eğlenceli çiftlerinden Safiye Soyman ve Faik Öztürk çifti, şehrimizde düzenlenecek olan Ferhat ile Şirin Aşıklar Festivaline katılacaktır.” Dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.