YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK GÜVENLİĞİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:40

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK GÜVENLİĞİ

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK GÜVENLİĞİ
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2019 - 17:19

438 views

Vali Dr. Osman Varol, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü’nce organize edilen 2019 Trafik Haftası tören gününe katıldı. Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, emniyet mensupları, yük ve yolcu taşımacılığı yapan kuruluş temsilcileri ve vatandaşlarımız yer aldı.
Vali Varol yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Ölümlü trafik kazalarında dünyada çok yüksek noktalarda bulunmaktayız. Bunu şöyle ele alabiliriz; hepimizin en kıymetli varlığımız aile fertlerimizdir. Trafik kazası, özellikle ölümlü trafik kazaları o kadar kötü bir kavram ki ortada hiçbir sebep yokken tamamen birtakım dikkatsizlikler ve basit hatalar yüzünden doğrudan insanlarımızı kaybediyoruz. İşin acı olan tarafı da bunları engellemek adına her türlü imkâna, argümana da sahip olmamız. Mevcut olan kurallara uyma ve uygulamak bizim elimizde.
Geçen aylarda başlatılan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi çerçevesinde okullarımızda çalışmalar devam ediyor. Trafikte yaya önceliği hakkında toplumumuzda ciddi bir bilinç oluşmaya başladı ve bu çok sevindirici bir durum. Ben öğretmenlerimize ve ailelerimize şunu söylemek istiyorum; bir şeyleri değiştirmek istiyorsak evlatlarımızı, çocuklarımızı eğitmemiz gerekiyor çünkü belli bir yaştan sonra insanların davranışlarını ve düşüncelerini değiştirmek çok kolay olmuyor. Bizim mutlaka ve mutlaka çocuklarımız, evlatlarımız üzerinde çalışmamış gerekiyor. Onlar bilinçli bir şekilde yetiştiğinde belki yirmi yıl sonra böyle bir sorundan bahsetmeyeceğiz. Çocuklarımızın bugün bile şöyle bir etkisi oluyor; çoluk çocuk sahibi insanlar anne babalarından çekinmiyor ama kendi evlatlarından çekiniyorlar. İlkokula giden bir çocuğu istemediği için bir şeyi velilerin %90,%95’i yapmıyor. Çocukların velileri üzerinde, aileleri üzerinde çok büyük etkisi var. Yaşam tarzlarını onlar belirliyorlar. Boş zamanlarında neler yapacağını onlar belirliyorlar. Çocuklarımızın bu gücünü trafik bilincini arttırmak için kullanalım diyorum ben. Araba kullanırken arkadan bir evladımız ‘baba niye emniyet kemerini takmıyorsun’ dediğinde emin olun bir başkası söylediğinde ters cevap veren bir baba çocuğu söylediğinde ses çıkarmayıp emniyet kemerini takıyor. Bu birçok zararlı alışkanlıkta da karşımıza çıkıyor. Trafik bilincinde de çocuklarımızın aileleri üzerindeki etkisini kullanmamız gerekiyor. Bizlerde onun için hem bakanlığımız genel olarak hem de bizde Amasya’da özel olarak çocuklarımız üzerine çok emek sarf ediyoruz. Emniyet teşkilatımız ve jandarmamız bu bilinci oluşturmak için sürekli olarak okullarımızda bir dizi etkinlik gerçekleştiriyorlar. Bunun sonucunu hem günümüzde hem de gelecekte toplumun genelinde inşallah alacağız.” diye konuştu.
Programın sonunda katılımcılar ve öğrencilerle birlikte Jandarma, Emniyet, Zabıta ve Karayolları tarafından hazırlanan stantlarda bilgiler verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.