AMASYA TURİZMDE MARKALAŞACAK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:19

AMASYA TURİZMDE MARKALAŞACAK

AMASYA TURİZMDE MARKALAŞACAK
Son Güncelleme :

18 Eylül 2019 - 18:34

356 views

Amasya Turizm Derneği Başkanı Güngör Duran, “Benzersiz bir kültür ve tarih şehri olan Amasya, sahip olduğu bu değerlerin ön plana çıkarılması ve turizme kazandırılması konusunda oldukça istekli.” dedi. Duran, Amasya valiliğince Marka Kent Eylem Planı çerçevesinde katkı sağlamak amacıyla beş yıldızlı otel yapımı ile birlikte Yaşam Kültürleri Müzesi’nde kurulacak ‘Amasya Tarihine Sanal Yolculuk Simülatörünün Amasya turizmi için önemli olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz. Yatırım ve kalkınma hamlesiyle Amasya’da refahın, huzurun, hâkim olacağını ve beraberinde turizmin şahlanacağını ve bu yatırımlar, bölge halkının, turizmcilerin, esnafın herkesin yüzünü güldürecek.” dedi.
Duran, Amasya ilinin marka şehir olması sağlandığı zaman Amasya ili küresel turizm pazarından daha fazla turist çekecek, daha fazla turizm yatırımlarını canlandıracak, değerli turizm katkıları sağlayabilecek yaratımcı insanları kentte yaşamaya ikna etmek daha kolay olacaktır.
Böylece Amasya ili hedef turizm kitlesi gözünde sıradan bir yerleşim yeri değil, Amasya ilinde çalışmak, Amasya’ya turizm yatırımı yapmak, Amasya’da eğitim almak, Amasya’yı ziyaret etmek ve Amasya’yı cazibeli bir yaşam merkezine dönüştürmek hedefleri gerçekleşecektir.
Böylece Amasya ili bu girdi parametreleri ile turizmde sayısı yüksek verimlilik ve karlılık çıktısı elde edecektir.
Turizm olgusu Amasya ilinin marka olma parametrelerinin en önemlisidir.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.