AMASYA TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI; “ÜRETİMİN VE ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:56

AMASYA TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI; “ÜRETİMİN VE ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”

AMASYA TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI; “ÜRETİMİN VE ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”
Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 15:29

434 views

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, müdürlük bina parkında Amasyalı üreticilerine yüzde 50 hibeli, “Amasya İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı” çerçevesinde nadas alanlarının daraltılarak tarımsal üretime kazandırılması projesi kapsamında tohumluk nohut dağıtımını gerçekleştirdi.
Nohut yetiştiriciliği, tarımla uğraşan çok sayıda çiftçi ailesine geçim kaynağı olduğu gibi, farklı değerlendirme şekilleriyle de tarımsal ürünlerimiz içinde önemli bir yer alarak ulusal ekonomiye de katkı sağlamaktadır. Ülkemizde 5 milyon dekar alanda 630 Bin ton nohut üretimi gerçekleşmekte olup, İlimizde 17 Bin dekar alanda 2 bin ton üretim gerçekleşmektedir.
Konu ile ilgili Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Şeker yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Amasya İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı” çerçevesinde nadas alanlarının daraltılarak tarımsal üretime kazandırılması projesi kapsamında özellikle yem bitkisi, baklagiller ve aspir gibi kuraklığa dayanıklı bitki çeşitlerinin üretimlerinin desteklenerek 31.159 hektar olan nadas alanlarının her yıl %5 azaltılarak 2023 yılında 24.500 hektar seviyesine indirilmesi hedeflenmektedir.
Nadas alanlarının daraltılması hedefi ile nohut üretim alanlarının arttırılmasına yönelik, toplam proje tutarı 80 Bin TL olan “Nohut Yetiştiriciliği Projesi” ile Merkez ve ilçelerimizde toplam 137 çiftçimize 1.212 dekar alanda üretim yapmasını sağlayacak 14.550 kg nohut tohumu dağıtımı %50 Özel İdare, yüzde 50 Çiftçi katkısı ile gerçekleştirilecektir. Sayın Valimize bütün tarımsal faaliyetlerde bizlere olan desteklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz projemizin üretimini gerçekleştirecek olan çiftçilerimize hayırlı olmasını, verimlerinin bol, ürünlerinin bereketli olmasını dilerim.” diye konuştu.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN