HÜSN-İ HAT VE TEZHİP SERGİSİ AÇILDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:16

HÜSN-İ HAT VE TEZHİP SERGİSİ AÇILDI

HÜSN-İ HAT VE TEZHİP SERGİSİ AÇILDI
Son Güncelleme :

26 Nisan 2019 - 15:24

350 views

Millî Mücadele’nin ve Amasya Tamimi’nin 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Amasya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Şehzadeler Gezi Yolu’nda kurulan “hüsn-i hat ve tezhip” sergisinin açılışı yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1919 yılında Millî Mücadele meşalesini yakmış ve akabinde verilen çetin mücadeleler sonucu vatanımıza kasteden düşmanlar bertaraf edilmiştir. Verilen bu mücadelede 22 Haziran 1919’da imzalanan Amasya Tamimi’nin önemi çok büyüktür. Millî Mücadele’nin fitili Amasya Tamimi ile ateşlenmiştir.

Bu sene 12-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali, Millî Mücadelenin 100. yıl dönümünü olması sebebiyle büyük bir coşkuyla kutlanacaktır. Festivalin dışında yıl boyunca çeşitli kutlamalar ve etkinlikler düzenlenecektir.

Bu kapsamda Amasya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Şehzadeler Gezi Yolu’nda kurulan “hüsn-i hat ve tezhip” sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa Vali Dr. Osman Varol, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Amasya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Alaattin Turna, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, hüsn-i hat ve tezhip sanatçıları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Sergide bulunan birbirinden güzel sanat eserlerini inceleyen Vali Varol, sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarımızı mutlaka bu güzel sergiyi gezip incelemeye davet etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.