YARDIMLARINIZI BEKLİYORLAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:47

YARDIMLARINIZI BEKLİYORLAR

YARDIMLARINIZI BEKLİYORLAR
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2019 - 11:24

527 views

İHH, Ramazan 2019 çalışmalarına “Ramazan Birlikte Güzel” sloganıyla başladı. İHH, 120 ülke ve bölgede Ramazan boyunca 3 milyon kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Amasya İHH Yardım faaliyetleri kapsamında Amasya’ da 700 aileye Ramazan Gıda Kumanya Paketi dağıtımı gerçekleştirdi. Amasya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Benli Ramazan ayı yardım çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi.
RAMAZAN AYI BİRBİRİMİZİN HALİNDEN ANLAMA AYIDIR
Amasya İHH olarak ramazan ayından önce İl ve ilçelerimizde yardıma muhtaç ailelerimizin tespitini yaptık. Tespit çalışmalarında ilimizdeki mahalle muhtarlarının da desteğini alarak gıda yardım paketleri bizzat ekibimiz tarafından muhtaç ailelere teslim edildi. Ramazan ayının tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de birbirimizi anlamaya ve birbirimizin dertlerini paylaşmaya vesile olmasını umuyoruz. Bu anlayışla aileleri ziyaret ettik, onların dertlerini dinledik ve çocukları sevindirdik. Toplamda dağıtılan 700 gıda yardım paketlerinin 200 tanesi Afgan, Irak ve Türkmen muhacir kardeşlerimize, diğer 500 adet gıda yardım paketleri il ve ilçelerdeki tespit ettiğimiz yetim ve muhtaç ailelere dağıtıldı. İlçelerimiz Merzifon’da 150 aileye, Taşova’da 20 aileye, Erbaa’da 50 aileye, Havza’da 80 ihtiyaç Sahibi aile yardımda bulunduk. Amasya merkezde ise 380 aileye yardımda bulunduk.
KUMANYA DAĞITIMINDA HİÇ BİR AYRIM GÖZETMEDİK
Ramazan ayında indirilen Yüce Kitabımız Kuran’da Rabbimiz bizlere akrabaya, muhtaçlara, yetimlere yardım etmeyi, verdiği nimetleri kendi yolunda harcanmayı, yeryüzünde iyiliği yaymayı ve kötülüklere karşı mücadele etmeyi emretmektedir. Rabbimiz Kuran-ı Kerimde Hucurat Suresinin 13. ayetinde:” “Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışasınız diye sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdâr olandır.” Diye buyuruyor. Dinimizin bize verdiği bu bilinçle yardım kumanya paketlerini ilimizde bulunan yetim, muhtaç ve muhacir ailelerimize hiçbir ayrım gözetmeksizin dağıttık.
BU RAMAZAN AFRİKALI KARDEŞLERİMİZİN GÖZÜNÜN NURU OLACAĞIZ İNŞALLAH
Bu ramazanda “Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla İHH İnsani Yardım Vakfı’mızın 2007 yılında Afrika’da başlattığı Katarakt Ameliyatları Projesini başlattık. Bu proje vesilesiyle 1001 Afrikalı kardeşimizin gözünün açılmasına vesile olmak istiyoruz. 1 Katarakt Ameliyat bedeli 500 TL’dir. Amasyalı kardeşlerimizden bu projeye küçük, büyük desteklerini bekliyoruz. Projemiz bayram sonuna kadar devam edecek. O güne kadar Katarakt Ameliyatı için bağış kabul ediyoruz. Zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını İHH aracılığıyla bu iyilik kervanına katmak isteyenler için irtibat bilgileri:
Bağış için hesap no: Amasya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği
Türkiye Finans Amasya Şubesi İban: TR 52 0020 6001 9102 6804 9700 01
Hesap No: 2680497-1
İletişim: 05337257174

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.