EĞİTİM ÇALIŞANLARININ ÇALIŞTAYI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:37

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ ÇALIŞTAYI

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ ÇALIŞTAYI
Son Güncelleme :

27 Nisan 2019 - 17:23

429 views

Amasya Eğitim-Bir-Sen Şubesi 2019 Toplu Sözleşme Görüşmeleri için talepleri belirlemek, değerlendirmek ve sürece katkı sunmak amacıyla “Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenledi.
18 Nisan 2019 tarihinde Amasya Büyük Otelde yapılan çalıştaya, Öğretmenler Komisyonu, Eğitim Yöneticileri Komisyonu, Kadın Çalışanlar Komisyonu, Engelli Çalışanlar Komisyonu ve Genel İdari Hizmetleri, Teknik Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler Komisyonu olmak üzere 5 komisyon halinde çalışmalarını yürüttü. Eğitim çalışanlarının sorunları dile getirildi, çözüm önerileri tartışıldı.
Amasya Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Camcı, ana gündemlerinin kamu görevlilerinin sorunları ve talepleri olduğunu ifade ederek, “Önümüzde bir toplu sözleşme süreci var. Yasanın ve masanın bütün zaaflarına karşın, bu toplu sözleşmede de kazanımlarımızı koruyacak, yeni kazanımlara imza atacağız. Kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı, sözleşmeli istihdam son bulmalıdır. 3600 ek gösterge, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmeli, kadro ve derece sınırlamaları kaldırılmalıdır. Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı, enflasyon farkı 6 aylık dönemlerde değil, eşel mobil sistemine göre verilmelidir” dedi.
Camcı; “Üyelerimizden aldığımız güçle vizyonlarını yenileyeceklerini belirterek, ‘önce insan’ anlayışıyla, ‘gelir dağılımında adalet’ ısrarlarını yineleyeceklerini söyledi. ‘İnsana saygı, emeğe değer’ anlayışı, ’emek için dayanışma’ çağrısı ve ‘adil paylaşım’ haykırışıyla hedeflerinin gerçekleşmesi için daha fazla ter dökeceğiz. Sosyal diyalogla geliştirilen çözümlerin ve toplu pazarlık masasında kazanımların sayısının artacağız.” şeklinde konuştu.
Camcı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Komisyonlarımız tarafından tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri şubemizin raporu olarak birleştirilerek Mayıs ayı içinde genel merkezimiz tarafından Ankara’da yapılacak çalıştayda sunulacaktır. Böylece Amasya Eğitim-Bir-Sen Şube olarak Toplu Sözleşme öncesi Amasya’mızdaki Eğitim Çalışanlarının sorunlarının toplu sözleşme masasına taşınabilmesi için çalışıyoruz. Komisyonlarımızda bulunan ve çalıştayımıza katkı sunan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.