SÜT SOĞUTMA ZİNCİRİ İLE KALİTELİ SÜT… - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:18

SÜT SOĞUTMA ZİNCİRİ İLE KALİTELİ SÜT…

SÜT SOĞUTMA ZİNCİRİ İLE KALİTELİ SÜT…
Son Güncelleme :

19 Nisan 2019 - 9:18

422 views

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 18 yıldan bugüne başlatmış olduğu üye işletmelerinin üretmiş olduğu çiğ sütleri aracısız, yerinde, işletmelerinde ve köy merkezlerinde bulunan süt evleri sayesinde üretilen sütü soğutarak pazarlamaya devam etmektedir.
Köy merkezlerinde bulunan 90 adet süt evi ve üye işletmelerinde bulunan 31 adet süt soğutma tankı ve beş ana merkezde Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Toklucak merkezlerinde alıcı firmalara soğutulmuş olan sütleri; Yıllık yapılan anlaşmalar doğrultusunda satışları devam etmekte, ayrıca ana merkezlerdeki soğutma kapasiteleri süt üretiminin artması nedeniyle Göynücek ana merkezine 10 ton, Gümüşhacıköy ana merkezine 10 ton olmak üzere alım ihalesi yapılarak en uygun teklif veren Peymak firmasın tarafından kurulumu yapılmıştır.
Bölgemizde üye işletmelerinin üretmiş olduğu günlük sütler için birliğin soğutma kapasitesi 232 tona ulaşmıştır.
Bu büyüyen kapasite birlik açısından sütün kalitesini artırırken aynı zamanda geniş bir alan olması sebebiyle bekletme, dinlendirme ve pazarlama açısından da oldukça önemlidir. Alıcı firmaların sayısının artması, kurumsal firmaların satış ağına dahil olması ve özellikle sütteki yüksek kaliteye ulaşılması yıllar içinde oluşacak süt krizlerinden etkilenmemeyi sağlayacaktır.
Ülkemizde tarımsal ürünlerde ürünlerin pazarlanmasında her daim sorunlar yaşanacaktır. Bunun önlenmesinin yolu üretim planlaması, ürünün kalitesinin sağlanması, doğru pazarlama yöntemi, ürünün saklama ve bekletme koşularının sağlıklı olmasından geçmektedir.
Bu nedenle alımı yapılan iki adet toplamda 20 tonluk süt soğutma tanklarının sisteme dahil edilmesi Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri açısından son derece önemlidir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.