ÇİVİSİ ÇIKAN SEÇİM - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:02

ÇİVİSİ ÇIKAN SEÇİM

ÇİVİSİ ÇIKAN SEÇİM
Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 17:08

396 views

Başta Amasya Baro Başkanı Av. Ahmet Melik Derindere, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Muğla, Sakarya, Trabzon Baro Başkanları, Yönetim Kurulları ve stajyer avukatlarla Edirne Barosu’nda bir araya geldi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, itiraz süresi sonunda kesinleşen seçmen listeleri ile şikayet süresi geçen sandık kurullarının seçimin sonucunu etkileyecek şekilde yeniden tartışma konusu yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. Edirne Barosu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, “İstanbul’daki tüm seçimlerin yenilenmesi anlamında sandık kurullarının örgütlü bir faaliyetin içinde olduğu iddiasıyla, seçmen listelerinde büyük sahtecilik olduğu iddiası, Türkiye’de sadece bu seçimi değil, bundan önce kazanılmış ve kaybedilmiş siyasi partiler açısından tüm seçimleri hem Türkiye’de hem dünyada sorgulatır” dedi.
Edirne Barosu’nu ziyaret ederek, stajyer avukatların eğitimine katıldı. İstanbul’daki seçimle ilgili sürecin artık sonuçlanması gerektiğini vurgulayan Av. Feyzioğlu, “Seçimler ülkeye bayram getirir getirmelidir” dedi.
TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu dün öğleden sonra Edirne Barosu’nu ziyaret etti. Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Muğla, Amasya, Sakarya, Trabzon Baro Başkanları, Yönetim Kurulları ve stajyer avukatlarla Edirne Barosu’nda bir araya geldi. Stajyer avukatların eğitimine de katılan Av. Feyzioğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İstanbul’da seçimlerle ilgili gelinen noktayla ilgili Av. Feyzioğlu, artık sürecin sonuçlanması gerektiğini belirtti. “Seçimler ülkeye bayram getirir getirmelidir. YSK bir an önce işlerini bitirsin bu bayramı hep birlikte yaşayalım” diyen Av. Feyzioğlu şunları söyledi:
“İSTANBUL’DAKİ SÜREÇ ARTIK SONUÇLANMALI”
“Türkiye ona kilitlenmiş durumda. Bir an önce artık bu sürecin sonuçlanması lazım. Çok önemli bir hususun altını biz geçtiğimiz gün çizdik, bunun altını gelin bir daha çizelim. Seçim sürecinde hukuka, seçim mevzuatına göre belli işlemlerin belli süre içinde yapılması gerekir. Bunlardan biri seçmen listeleridir. Seçmen listeleri askıya çıkar, askıya çıktıktan sonra bir itiraz süresi vardır. O itiraz süresi sonunda kesinleşir. İşte bu kesinleşme olduktan sonra seçim bitmiş, oylar sayılmış seçmen listelerinin seçimin sonucunu etkileyecek şekilde yeniden tartışma konusu yapılması mümkün değildir. Hangi siyasi parti derse desin mümkün değildir. Tüm açıklamalarımız siyasi partiler üstü. Bizden o ya da bu siyasi parti lehine ya da aleyhine tek cümle duyamazsınız. Sadece hukuk duyarsınız. Hukukta burada diyor ki; seçmen listelerini tekrar tartışma konusu yapamazsın.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.