AB KAPSAMINDA EĞİTİM SEMİNERİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:13

AB KAPSAMINDA EĞİTİM SEMİNERİ

AB KAPSAMINDA EĞİTİM SEMİNERİ
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2019 - 13:14

469 views

Amasya, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulayacağı ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesi’ programı kapsamındaki 4 pilot il arasında. Proje hazırlayacak üniversite mezunu Amasyalı gençler 100 bin liraya kadar hibe desteğinden yararlanabilecek.
Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin illerinde kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olanlar, tarımsal projeleri için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunacağı 100 bin liraya kadar hibe desteği alabilecek.
2019-2020 yılları için pilot uygulama olarak Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin illerinde pilot bölge olarak; kırsal alanda yaşayan ve yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunlarının mahallinde uygulayacağı hayvansal üretim, bitkisel üretim, su ürünleri üretimi ve yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere ve tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 100.000,00 liraya kadar hibe verilecek.
Genç nüfusun kırsal alanda istihdamına katkı sağlamak, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimini miktarını kalitesini ve verimliliğini artırmak, kırsal alanda tarımsal üretim yapan mevcut işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek amaçlanıyor.
Başvuru yapabilecek kişi ve işletmeler: Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu kişiler.
Uzman Ellerin Desteklenmesi Cumhurbaşkanlığı 1310 sayılı kararı 12.07.2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazetede ilan edilerek yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kararın uygulama rehberi yakında açıklanacaktır.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.