Zekât bilgilendirme toplantısı yapıldı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 14:49

Zekât bilgilendirme toplantısı yapıldı

Zekât bilgilendirme toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

25 Mart 2022 - 10:52

487 views

Zekât bilgilendirme toplantısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları genel müdürü Akif Pusmaz, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu ve Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Kahraman ve zekât bilgilendirme toplantısı için Amasya’ya geldi. Yapılan toplantıya Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri katılım sağladı. Zekât bilgilendirme toplantısında Vatandaşlara zekâtın önemini hakkında bilgilendirme yapıldı.

Diyanet işleri Başkanlığı insan kaynakları genel müdürü Akif Pusmaz yaptığı konuşmasında şu sözleri söyledi; ” Ülkemizde yakın tarihte kurban ve zekât gibi kavramları istismar eden grupların ihanetine maalesef şahit olduk.” Diye söyledi. Pusmaz yaptığı konuşmanın devamında “Amacımız Başkanlığımıza yasa ile tevdi edilen ‘İbadet esasları ile ilgili işleri yürütmek’ görevine istinaden mali ibadetlerden Allah’ın bir emri olan zekâtın yerine getirilmesi hususunda rehberlik etmektir. Zekât verebilir durumda olan tüm vatandaşlarımızın zekâtını ibadet şuuruyla yerine getirmelerini sağlamak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmaktır. Ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekât gibi kavramları istismar eden grup ya da grupların ihanetine şahit olmuştur. Toplanan paralar hain emeller uğruna çarçur edilmiş, fakir ve yetimler adına toplanan sadakaların ve öğrenciler için verilen bursların çoğu yerine ulaşmamıştır.

Zekât sadece maldan ibaret değildir. Zekât dinen verilmesi gereken ölçünün çok çok ötesinde anlamlar ifade eder. Bu bağlamda Başkanlığımızın bu hizmetleri planlamada en güçlü yönü milletimize manevi rehber ve ahlaki örnek olan hademe-i hayratın varlığıdır. Bu hizmetin anlatılmasında müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımızın her bir personeline büyük görevler düşmektedir. Bu sebeple ülkemizin zekât potansiyelinin dini kurallara uygun olarak, yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek çok önemli bir sorumluluk olarak değerlendirilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan hizmetler için Durmuş Ayvaz Hocamıza ve sizlere teşekkür ederim. Bundan sonraki çalışmalarınızda da kolaylıklar diliyorum.” dedi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.