Yeni Ford Transit ve Custom modelleri Türkiye'de! İşte özellikleri ve fiyatı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 12:05

Yeni Ford Transit ve Custom modelleri Türkiye’de! İşte özellikleri ve fiyatı

Ford, Yeni Transit ve Transit Custom modellerini Türkiye’de satışa sundu. İşte yeni Transit ve Transit Custom’ın fiyatı ve özellikleri

Yeni Ford Transit ve Custom modelleri Türkiye’de! İşte özellikleri ve fiyatı
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:24

380 views

Ford ticari araç ailesinin sevilen üyeleri Transit ve Tourneo & Transit Custom, daha fazla verimlilik, teknoloji, konfor ve güvenlik sunan yeni teknoloji ve donanımlarla yenilendi.

Akıllı Ticaretin Lideri Transit

Yeni Ford Transit, optimize edilen 2.0 litre EcoBlue dizel motor ve segmentte bir ilk olarak hibrit teknolojisiyle yüksek yakıt verimliliği sunuyor. 2.0 litre EcoBlue dizel ürün serisiyle yakıt verimliliğini yüzde 7’ye varan oranda iyileştirerek işletmeler için üretkenliği artırırken, minibüs versiyonlarında EcoBlue 170PS güç ve 405Nm tork sunan yeni motoru ile sürüş performansını yukarı taşıyor. Kasım 2019 itibarı ile de daha güçlü EcoBlue Upgrade 185 PS versiyonu ve 2020 yılının ilk çeyreği ile de arkadan çekişli modeller için yeni 10 vitesli otomatik şanzımanı ticari araç müşterileriyle buluşturuyor.

Havacılık ve uzay sanayisinin bilgisayar destekli tasarım çalışmalarından yararlanılarak geliştirilen yeni Ford Transit van’ın yük kapasitesi, tepeden tırnağa ağırlıktan tasarruf etmeyi amaçlayan programla 66 kilograma kadar artırıldı. Ford’un Avrupa’da ağırlık tasarrufu sağlayan, dayanıklılıktan ve güvenlikten ödün vermeyen alüminyum kaputlu ilk ticari aracı olan Yeni Transit’te hafif, yüksek mukavemetli kompozit bir ara bölme de sunuluyor.

Yeni Transit: Müşteri odaklı tasarım, akıllı teknolojiler

Yeni Ford Transit’in şık dış tasarımında daha yüksek, daha iddialı üç çubuklu ızgara ile yeniden tasarlanan alt ön tampon yer alıyor. Kabinin tamamen yenilenen yüksek malzeme kalitesine sahip yalın ve yatay çizgilere sahip olan iç tasarımıyla stil, kolay kullanım ve sürücü konforu sağlanıyor. Basit, sesli komutlar veya sekiz inç dokunmatik ekranda parmak hareketleriyle kullanılabilen Ford’un SYNC 3 bilgi ve eğlence sistemi gibi ileri teknolojiler de sunuluyor.

Transit’in binek araçlara benzeyen sürüş karakteri, park ve manevra esnasında daha fazla destek vererek sürücünün yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olan Elektrik Destekli Direksiyonu (EPAS) ve 180° Görüş Sağlayan Ön ve Arka Kamera Sistemi ile daha konforlu hale geliyor. Sürücü destek teknolojileri arasında Şeritte Kalma ve Şerit Hizalama Yardımcısı gibi özellikler de yer alıyor.

Lider Teknolojiler Yeni Transit’te

Transit sürücüleri, ilk kez Seçilebilir Sürüş Modları arasından seçim yaparak sürüş performansını koşullara adapte edebilecek. Seçilebilir sürüş modları değişken yol şartlarına uyacak şekilde Normal, Eko ve Kaygan modlarından oluşuyor.

Stresi ve yorgunluğu azaltmaya, çarpışmaların etkisini önlemeye veya hafifletmeye yardımcı olmak amacıyla Çapraz Trafik Uyarı Sistemi destekli Kör Nokta Uyarı Sistemi, uzun yolculukları daha az yorucu ve daha ekonomik hale getiren Adaptif Hız Kontrolü, önünüzdeki yolu sürekli olarak izleyen ve şeritten çıktığınız anda uyararak tekrar şeridinize güvenle yönlendiren Şeritte Kalma ve Şerit Hizalama Yardımcısı, seyir halindeyken aniden önüneze çıkabilecek araç ve yayalara karşı otomatik olarak fren yaparak önden çarpışmaların etkilerini azaltılmasına ve önlenmesine yardımcı olan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleyici Akıllı Fren Sistemi gibi lider sürücü destek teknolojileri de Transit ile sunuluyor. Deluxe ve Trend donanım versiyonları ile sunulan Yeni Transit, Yan Park Sensörleri, park etmenizi kolaylaştıracak Aktif Park Asistanı*, aracınızın ön ve arka kısmından gelen araçları, bisikletleri ve yayaları geniş açıda görmenize ve dar park alanlarından stressiz çıkmanıza yardımcı olacak 180° Görüş Sağlayan Ön ve Arka Kamera Sistemi, geri viteste giderken diğer yol kullanıcılarının varlığı konusunda sizi uyaracak Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, aracın üst arka kısmına monte edilmiş, güneş battıktan sonra dahi uzun süre çalışma alanızı aydınlatmanıza yardımcı olacak Arka LED Tepe Lambası ve fabrika çıkışlı Elektrikli Otomatik Kayar Kapı** gibi konfor özellikleri ile dikkat çekiyor.

Yeni Transit’in minibüs versiyonu Ecoblue 170PS motor seçeneğiyle, Van versiyonu ise Ecoblue 130PS ve 170PS motor seçeneklerinin yanı sıra yeni Ecoblue Hibrit 170PS* ve Ecoblue Upgrade 185PS* motor seçenekleri ile de satışa sunuluyor. Kamyonet versiyonu ise Ecoblue 170PS ve Ecoblue Upgrade 185PS* versiyonları ile müşterileri bekliyor.

Yenilenen Tourneo Custom ve Transit Custom daha fazla güç sunuyor

Yeni Ford Tourneo ve Transit Custom daha fazla güç ve hibrit teknolojisi ile daha düşük işletme maliyeti ve geliştirilmiş sürüş konforu sunuyor. Tourneo Custom motor seçenekleri arasına, dokuz yolcu ve yük taşırken daha uyumlu performans ve daha yüksek çekiş gücü için 415 Nm torka sahip yeni EcoBlue Upgrade 185 PS motor seçeneği eklenirken, 2.0 litre EcoBlue motor ile birlikte 170PS, 130 PS ve 105 PS güç seçenekleri sunulmaya devam edilecek.

Gelişmiş teknolojiler ile güvenlik sınıfında üst seviyeye taşınıyor

Yenilenen Transit Custom ve Tourneo Custom sürücülerine ilk kez sunulan sürücü destek teknolojileri arasında şerit değiştirirken veya geri viteste giderken diğer yol kullanıcılarının varlığı konusunda sizi uyaran Çapraz trafik uyarı sistemi ile sunulan Kör Nokta Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi ile tespit edilen hız limitine göre otomatik olarak seyir hızınızı ayarlayacak Akıllı Hız Sınırlayıcı özellikli Adaptif Hız Kontrol sistemi, Elektrik Destekli Direksiyon (EPAS) ile desteklenen Şeritte Kalma ve Şerit Hizalama Yardımcısı, aracın paralel park ve dikey park alanlarına girmesine yardımcı olan Aktif Park Asistanı bulunuyor.

Yaya Algılama özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı, yoldaki yayaları ve araçları tespit etmek için ön görüş kamerasını ve radarı kullanıyor ve sürücünün uyarılara tepki vermemesi halinde otomatik olarak fren uyguluyor. Sistem şimdi geceleri far ışıklarının aydınlattığı yayaları da algılayabiliyor.

Segmentte ilk olan Hibrit versiyonun Kasım 2019’da satışa sunulması planlanıyor

Segmentinde bir ilk olan EcoBlue Hibrit motor seçeneği, özellikle şehir trafiğindeki dur-kalk durumlarında ilave yakıt verimliliği sağlıyor. Yenilikçi EcoBlue Hibrit motor seçeneğinin Kasım 2019 itibarıyla satışa sunulması planlanıyor. Tourneo Custom, önceki seride sunulan Ecoblue 130PS ve 170PS motor seçeneklerinin yanı sıra şimdi Ecoblue Upgrade 185PS ve Ecoblue Hibrit 185PS motor seçenekleriyle de satışa sunulacak. Aracın van versiyonu Transit Custom, önceki seride sunulan Ecoblue 105PS ve 130PS motor seçeneklerinin yanı sıra şimdi yeni Ecoblue Hibrit 170PS seçeneğiyle de satışa sunulacak. Transit Custom Kombi ve Kombi Van ise Ecoblue 130PS ve 170PS seçenekleri ile müşterileri bekliyor. Tourneo Custom Titanium Plus, Titanium ve Trend; Transit Custom Van Trend ve Kombi/Kombi Van versiyonu da Deluxe ve Trend versiyonları ile sunuluyor.

Yeni Ford Transit 113.800 TL’den, Ford Transit Custom Van 118.300 TL’den, Transit Custom Kombi 148.000 TL’den, Tourneo Custom ise 164.700 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarıyla Ford Yetkili Satıcıları’nda.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.