Türkiye'nin en ucuz otomobili - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 08:31

Türkiye’nin en ucuz otomobili

Türkiye’nin en ucuz otomobili
Son Güncelleme :

20 Mart 2022 - 12:35

1.178 views

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ OTOMOBİLİ AMA FİYATI ŞOK ETTİ.

Citroen‘in Türkiye pazarında da satışa sunacağı kompakt elektrikli aracı Citroen Ami‘nin fiyatı belli oldu. Uygun fiyatlı olması kopakt elektirikli aracın Türkiye fiyatı ne yazık ki görenleri çok şaşırttı. Citroen Ami alınabilecek en uygun otomobil niteliğinde araç olmasına ve boyutlarına karşın otomobil sevenleri üzen bir fiyatla satışa çıktı.

Fransız otomotiv üreticisi bu küçük devi 2019 yılında konsept araç olarak tanıtmıştı.2020 yılında küçük bir pazarda satışa sunulan otomobil Türkiye’de satışa çıkacağı yetkililer tarafından açıklanmıştı.O günlerde Türkiye fiyatı hakkında herhangi bir bilgi verilmemişti.

Türkiye’deki en ucuz otomobil olması beklenen ve yurt dışında 6 bin euro karşılığında satılan Citroen Ami‘nin ‘elektrikli scooter’ olarak geçtiği için ÖTV‘ye tabi tutulmaması bekleniyordu. Bu beklentiler Ami’nin fiyatının uygun olacağı anlamına gelirken, bugün Ami’nin şok eden Türkiye fiyatı belli oldu. Ancak Citroen’in henüz resmi web sitesinde Ami’yi listelemediğini belirtelim.

Ev tipi prizlerde 3 saatte şarj olabilen ve 70 kilometre menzil sunan Citroen Ami, Türkiye’de Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) de tabi tutulmayacak.

FİYATI ?

Döviz piyasasındaki kötü düşüşler ve petrol fiyatları Ami’nin fiyatınıda etkiledi. Düşük bir fiyatla çıkması beklenen Ami bekleyenlerini üzdü.

210.000 TL etiketi ile piyasaya giriş yapan otomobil bu fiyatına rağmen Türkiyede alınabilecek en ucuz otomobil ünvanını eline geçirmiş durumda.

KİMLER KULLANABİLİR?

Üretildiği ülke olan Fransa’da herhangi bir ehliyet gerektirmeden 14 yaşını dolduran herkesin kullanabildiği “Ami” ülkemizde 16 yaşını doldurmuş kişilerin edinebildiği B1 sınıfı ehliyet şartı aranacak.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.