- Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:59

YAYLADİBİ KÖYÜNDEKİ SULAMA SİSTEMİ YENİLENEREK HİZMETE GİRDİ.

YAYLADİBİ KÖYÜNDEKİ SULAMA SİSTEMİ YENİLENEREK HİZMETE GİRDİ.
Son Güncelleme :

28 Aralık 2019 - 10:57

128 views

Valiliğimiz İl Özel İdaresi’nin 2019 yılı tarımsal sulama yatırım programı çerçevesinde Taşova ilçemize bağlı Yayladibi köyündeki cazibeli sulama sistemi yenilenerek hizmete girdi.
Amasya İl Özel İdaresine bağlı Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nün uyguladığı proje kapsamında Destek Çayın’ dan alınan kaynak su ile Yayladibi köyünde toplam 3.900 metrelik sulama hattının 800 metresi kapalı sistem (borulu), 3.100 metresi ise beton kanal şeklinde yenilendi. Böylelikle sulu tarım yapılan bölgede minimum su kaybı ile daha hızlı bir şekilde suyun sulama sahasına ulaşması sonucunda Yayladibi ile Destek Köyünün yararlandığı 1.500 dekar toprağın sulanması sağlanmış oldu.
Cazibeli sulama sistemleri arazide meyilin az olduğu ve işletme giderlerinin düşük tutulması için pompaj sisteminin düşünülmediği yerlerde kullanılıyor.. Ayrıca dere yataklarından direkt alınan sulardaki sedimentin sisteme zarar vermesi engellenirken temizliği de daha kolay yapılan sistemler olduğu için tercih ediliyor. Bölgenin sulu tarım ekonomisine katma değer sağlayacak olan proje ile üreticilerimizin mahsullerinde hem kalite hem de verim artışı sağlanarak ülke ekonomisine de katkı sağlamış olacak.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, “Suyun öneminin her geçen gün arttığı dünyamızda, bizde İl Özel İdaresi olarak yaptığımız tarımsal sulama projeleri ile suyun en kısa sürede ve kayıpsız bir şekilde toprağa kavuşmasını sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.