VİCDANINIZ NASIL İZİN VERİYOR” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:44

VİCDANINIZ NASIL İZİN VERİYOR”

VİCDANINIZ NASIL İZİN VERİYOR”
Son Güncelleme :

06 Şubat 2020 - 10:12

233 views

CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz,”Gelecek umudumuz sevgili çocuklarımıza ve öğretmenlerimize 2.yarıyıl eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum” dedi.
Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz bir yandan okulların açılmasının heyecanını yaşarken, diğer yandan da büyük bir tedirginlik yaşıyor. 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Elazığ ve Malatya depremleri, yeniden deprem gerçeğiyle yüzleşmemizi ve hasarlı okullarımızı gündeme getirdi diyen Karagöz: “17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminde 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 2019 yılında İstanbul’da 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Hasar tespit çalışmaları sonucu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 9’u ağır olmak üzere 29 okulun hasarlı olduğunu; 80 kamu binası ile 53 okulun da incelendiğini açıkladı. Bu açıklamadan anlıyoruz ki İstanbul’daki çocuklarımız hala 1999 depreminde hasar görmüş okullarda eğitim görüyor. Aradan 20 yılı aşkın süre geçmesine rağmen hasarlı okullarımızın ve kamu binalarımızın onarımı yapılmamış ”dedi.
GENEL BAŞKANIMIZ GÜNDEME GETİRDİ HASARLI OKULLAR YIKILIYOR
Başkan Karagöz açıklamasının devamında: “Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda, büyük Marmara depreminde en çok etkilenen illerimizden biri olan Sakarya’daki okulların durumunu gündeme taşıdı. Sakarya Valiliği 2015 yılında hazırladığı raporda, depreme dayanıklı olmayan 60 okuldan 21’inin yıkılıp yeniden yapılması, 39’unun da güçlendirilmesi gerektiğini tespit etmiş. Genel Başkanımızın raporu gündeme getirmesinden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Sakarya’daki 17 hasarlı okulun yıkımına karar verildiğini açıkladı. 21 yıl önce yapılması gereken yıkım bugün yapılıyor. Çocuklarımızın canı işte bu kadar ucuz.
Daha düne kadar bu okullarda çocuklarımız eğitim-öğretim görüyordu. Elazığ ve Malatya depremleri olmamış, Genel Başkanımız gündeme getirmemiş olsaydı çocuklarımız bu okullarda eğitime devam edecekti. Genel Başkanımıza bu okullarda okuyan öğrencilerimiz ve velilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.