Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:25

“VERGİ KANUNU BUGÜNKÜ HALİYLE AMACINDAN UZAKLAŞMIŞ İNANDIRICILIĞINI YİTİRMEKTEDİR”

“VERGİ KANUNU BUGÜNKÜ HALİYLE AMACINDAN UZAKLAŞMIŞ İNANDIRICILIĞINI YİTİRMEKTEDİR”
Son Güncelleme :

09 Kasım 2019 - 11:22

167 views

Birlik Haber-Sen Amasya İl Temsilci Dursun Tönğüş, Vergi kanunu bugünkü haliyle amacından uzaklaşmış ve her geçen gün inandırıcılığını yitirmektedir dedi.
Tönğüş açıklamasının devamında, “Sözlerime başlamadan önce vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek millet ve devlet düşmanlarına fırsat vermemek için Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de, Terör ile mücadelede, 15 Temmuz’ da ve son olarak Barış Pınarı Harekatında şehit düşen güvenlik güçlerimize ve tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’ tan rahmet diliyorum, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza ve gazilerimize Allah’ tan acil şifalar diliyorum. Kamu görevlilerini yakından ilgilendiren ve TBMM alt komisyonunda kabul edilerek TBMM’de görüşülmesine başlanacak olan “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin” alt komisyonda kabul edilen halinin 399 sayılı KHK kapsamında çalışanların, çeşitli kanunlara tabi olarak İdari Hizmet Sözleşmeli çalışanların, TRT’ de olduğu gibi kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personellerin, Taşeronların ve 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarının üzerindeki acımasız vergi yükünü hafifletmeyeceğini gördüğümüz için, kanun teklifi TBMM’ de görüşülmeye başlamadan önce hala düzeltilmesine imkan olduğundan, Birlik Haber Sen olarak yaşanan mağduriyetleri anlatmak ve önerilerimizi paylaşmak için bu gün burada ve tüm ülke genelinde eş zamanlı olarak toplandık.
Anayasamızın “Vergi Ödevi” başlıklı 73’üncü maddesinde “Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür” demesine rağmen, ülkede toplanan vergilerin azımsanmayacak ciddi bir kısmı çalışanlardan alınan dolaylı ve doğrudan vergilerden oluşmaktadır. Hatta verginin en kolay tahsil edildiği kesim kamu çalışanları olmaktadır. Sosyal ve hukuk devletinin en önemli özelliklerinden birisi adil, eşit ve düşük gelir grubunu koruması gereken Vergi kanunu bugünkü haliyle amacından uzaklaşmış ve her geçen gün inandırıcılığını yitirmektedir dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.