ÜRETİLEN YÜZ KORUYUCU SİPERLİKLER TESLİM EDİLDİAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:55

ÜRETİLEN YÜZ KORUYUCU SİPERLİKLER TESLİM EDİLDİ

ÜRETİLEN YÜZ KORUYUCU SİPERLİKLER TESLİM EDİLDİ
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2020 - 10:26

255 views

Tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 ile mücadele sürdürülürken virüsten korunma amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tıbbi ürün imalatına yönelik çalışmalarımız devam ediyor.
Covid-19 ile mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları için üretilen 1100 adet koruyucu siperlik İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz’e teslim edildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz yaptığı açıklamada, ” Sizlerinde bildiği gibi Aralık 2019’dan itibaren dünyayı saran pandemi, ülkemizde de logaritmik artış göstermiş ve ciddi sayıda vatandaşımızı etkilemiştir. İlimizde de pandemi ile süreci yönetmeye çalışıyoruz. Bu bir halk sağlığı savaşı. Bu savaşın ön cephesinde sağlık çalışanları varken, destek kısmında ise ilimizdeki diğer kamu kuruluşları var. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzden bu kapsamda ciddi destek aldık. Öncelikle maske dilimiyle başlayan destek süreci öğretmen evlerini sağlık çalışanlarımıza açarak çok önemli bir safhaya taşındı. Bugün itibariyle de sağlık çalışanlarımızın kişisel korunma ekipmanlarının önemli parçalarından yüz siperliği üreterek bize teslimini yaptılar. Bugün teslim edilen 1100 siperlikle beraber toplamda 6.000 yüz siperliği üretecekler. Millî Eğitim Müdürümüz nezdinde tüm Millî Eğitim camiasına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
İl Müdürü İlker Kösterelioğlu ise ” İlimizde ilk vakanın ortaya çıktığı andan itibaren sağlık teşkilatımızı birçok alanda destekliyoruz. İlk başta Sağlık Müdürlüğümüzün tedarik ettiği kumaşlardan ürettiğimiz maskelerle harekete geçtik. Öğretmenlerimiz tarafından tasarlanan yüz siperliklerinde hayırsever bir işadamımızın destekleri ile çok hızlı bir şekilde imalata geçtik. Ülkemizde yüz siperlikleri daha çok 3D yazıcılar ile günde 10-15 tane üretim yapılırken Müdürlük olarak günde yaptığımız sanayi işbirliği ile 2.500 siperlik üretebiliyoruz. İlimizdeki sağlık kurumları dışında, diğer kamu kurumlarımız, farklı illerden sağlık kurumlarından kurumumuza talepler gelmekte ve elimizdeki fırsat ve imkanlar doğrultusunda taleplere dönüt vermekteyiz” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.