TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNCE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 17:40

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNCE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNCE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

17 Mart 2020 - 10:05

217 views

İlimizde hijyen ürünlerinde haksız fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi amacıyla Ticaret İl Müdürlüğünce denetim gerçekleştirildi.
Ticaret İl Müdürlüğü tarafından tıbbi koruma amaçlı kullanılan maskeler, ateş ölçerler, dezenfektanlar ve kolonyalar ile ilgili olarak ilimiz genelinde faaliyet gösteren eczaneler, medikaller ve diğer satış noktalarında denetimler gerçekleştirildi.
Çin’de başlayarak dünyaya yayılan Yeni Koronavirus (Kovid-19) nedeniyle başta maske olmak üzere çeşitli dezenfekte ürünlerinde ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi ve vatandaşlarımızın ürünlere kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde talep gören söz konusu ürünlerin eski ve yeni satış fiyatları kontrol edilerek denetim sonuçları işlem yapılmak üzere Ticaret Bakanlığımıza iletilmektedir. Uygunsuzluk tespit edilen firmalara adli takibat ve İdari para cezaları uygulanmaktadır.
Vatandaşlarımızın haksız fiyat artışlarına yönelik şikayetlerini Alo 175 Tüketici Danışma Hattına, Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulamasına ya da Ticaret İl Müdürlüğünün 2127733 nolu telefonuna iletmeleri gerekmektedir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.