SARIKÖY’ DE SONDAJ İLE ÇIKAN SU YÜZLERİ GÜLDÜRDÜAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:18

SARIKÖY’ DE SONDAJ İLE ÇIKAN SU YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

SARIKÖY’ DE SONDAJ İLE ÇIKAN SU YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Son Güncelleme :

08 Şubat 2020 - 11:08

311 views

Amasya İl Özel İdaresi içmesuyu açısından sıkıntı yaşayan köylerde, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler tarafından jeofizik ölçümleri sonucu sondaj için en uygun yeri tespit ederek sondaj çalışmaları gerçekleştirmektedir.
Bu doğrultuda Amasya İli Merzifon İlçesine bağlı Sarıköy Köyünde içmesuyu sıkıntısını çözüme kavuşturmak için teknik ekiplerin teknik analizleri sonucunda, sondaj kabiliyeti ile açılan kuyunun 150 metre derinliğine ulaşıldığında büyük bir su girişi olduğu tespit edilmiş ve sondaj işlemi sonucuna ulaşıldığında ise çakıllama ve borulama işlemi yapılarak kuyu inkişafı ve pompa tecrübesi sonucunda kuyudaki su veriminin 4 lt/sn olduğu ölçülmüştür. Bu ölçüm değerlerine göre Sarıköy Köyünün içmesuyu ihtiyacının karşılanması düşünülmektedir. Çıkarılan su 2020 yılı içerisinde sondaj noktasına terfii binası yapılarak köydeki mevcut içmesuyu deposuna isale edilip köyün içmesuyu sıkıntısı giderilmiş olacaktır.
Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar; “İçmesuyu Yatırım Programları kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarımız ile doğal kaynaklarımızı ve çıkan suyumuzu en verimli ve tasarruflu şekilde kullanmaya özen göstererek köylerimizde yaşam şartlarını iyileştirip, içmesuyu ihtiyacına büyük katkılar sağlamış oluyoruz.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.