Amasya Gazetesi Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:29

REKTÖR ELMACI, KÜLLİYEDE YAPILAN AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

REKTÖR ELMACI, KÜLLİYEDE YAPILAN AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Son Güncelleme :

20 Eylül 2019 - 15:17

435 views

Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı “2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleriyle, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Toplu akademik yılı açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Törende Amasya Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı ile Senato üyelerinin bir bölümünden oluşan heyet temsil etti.
Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.
Açılış töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.
Törende ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ardından Türk Yükseköğretimini anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Saraç, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri yani rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.
Ülkemizin bugün dünyada küresel bir aktör olduğunu, büyük bir yarışın içinde olduğunu ve bu büyük yarışı önde sürdürme kararlılığında olduğunu ifade eden Başkan Saraç, “Her türlü sömürüye karşı savaşan bir ülkenin yükseköğretim sisteminin, akademinin tüm alanlarında, tekrarlayan değil üreten olması gerektiğinin bilincindeyiz. Anadolu’nun her köşesindeki üniversitelerimizi, eğitimin yanı sıra topluma hizmet noktasında da işlev görebilmeleri için, YÖK olarak devletimizin diğer kurumları ile birlikte tüm imkânlarımızla destekliyoruz.” dedi.
Değişen dünyada yükseköğretim ile hedeflenen çıktılarının değiştiğine dikkat çeken YÖK Başkanı Saraç, bugünün meslek tanımlarının geleceğin teknolojileri dizayn edilirken yetersiz kalacağının altını çizdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.